22.10.2010. / 11:13

Autor: Hina

U Karlovcu otkriven pljačkaš indijanskog sela iz filmova o Winnetou

Dio stvari je pronađen kod počinitelja, rekla je zamjenica glasnogovornice karlovačke Policijske uprave Andrea Lenard

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaKarlovačka policija riješila je slučaj nestanka indijanske opreme i rekvizita korištenih za snimanje filmova o Winnetouu šezdesetih godina prošloga stoljeća iz zabavnog parka Winnetoulanda u Novoj Kršlji, koju je, kako je utvrđeno kriminalističkim istraživanjem, ukrao 34-godišnjak iz Zadra.

Dio stvari je pronađen kod počinitelja, rekla je zamjenica glasnogovornice karlovačke Policijske uprave Andrea Lenard.

Provala je bila 28. listopada 2009. godine, kada su iz drvenog objekta Obrta za turizam i ugostiteljstvo u Novoj Kršlji u rakovačkoj općii otuđeni razni suveniri, indijanski šatori i razni indijanski kostimi, a materijalna šteta je 27 tisuća kuna, navodi policija.

U Općini Rakovica doznaje se da je zabavni park s indijanskim selom sa 16 velikih i 5 malih vigvama, totemima i muzejom originalnih rekvizita korištenih za snimanja filmova o Winnetouu bio otvoren u proljeće prošle godine i radio do krađe rekvizita, nakon čega se djelatnost više nije obnovila, te je šteta zbog te krađe, ističu, i znatno veća.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika