22.10.2010. / 17:20

Autor: Nacional.hr

Smijenjen glavni urednik Novosti: 'To vam je Josipovićeva Nova pravednost'

"Predsjednik je jako ljut. Pa on je i javno tražio smjenu. To vam je njegova nova pravednost. Prvu godinu svoga mandata biti će obilježena smjenom urednika", kaže Dragojević koji i dalje smatra da nije napravio nikakav moralni niti profesionalni propust

Rade Dragojević smijenjen je s mjesta glavnog urednika tjednika Novosti kojeg izdaje Srpsko narodno vijeće. U kratkom priopćenju koje je potpisao predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac, navodi se kako će Dragojevića na mjestu urednika Novosti naslijediti bivši urednik Novog lista, Ivica Đikić.

Dragojevića su službeno smijenili zbog 'težnje da Novosti postanu još bolji časopis', no sam Dragojević siguran je da ga s mjesta glavnog urednika miču zbog političkih pritisaka nakon što je objavio kontroverznu naslovnicu s MiG-ovima i naslovom "Obadva su pala".

"Unatoč nastojanjima da se ova odluka protumači drugačije Predsjedništvo Srpskog narodnog vijeća obavještava javnost da njegove odluke u vezi sa sastavom uredništva i raspodjelom dužnosti urednika nisu ni u kakvoj neposrednoj vezi sa raspravama i događajima koje je izazvala naslovna stranica novosti od prije tri, donosno dva tjedna", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, nakon objave naslovnice došlo je do hajke na uredništvo i redakciju Novosti, a zaštitu im je morala pružiti i policija. Osuda je stigla i od najviših političkih dužnosnika u zemlji pa je tako oporbeni čelnik Zoran Milanović nazvao naslovnicu nespretnom i nezgodnom a predsjednik Ivo Josipović pozvao je izdavača da razmisli o uređivačkoj politici tjednika.

Josipović se pravda: Istup glavnog urednika Novosti Dragojevića 'krajnje nekorektan'

U izjavi za T-portal Dragojević je rekao kako je baš s Pantovčaka nalog o njegovoj smjeni.

"Predsjednik je jako ljut. Pa on je i javno tražio smjenu. To vam je njegova nova pravednost. Prvu godinu svoga mandata biti će obilježena smjenom urednika", kaže Dragojević koji i dalje smatra da nije napravio nikakav moralni niti profesionalni propust.

Milorad PupovacMilorad PupovacU razgovoru za Index, predsjednik Srpskog narodnog vijeća koje je izdavač Novosti Milorad Pupovac priznao je da će doći do promjena u uredničkoj strukturi. Međutim, on je to obrazložio s nužnošću povećanja 'kvalitete tjednika Novosti'.

"Predsjedništvo SNV-a danas će razmatrati daljnji razvoj Novosti i bit će donesene određene odluke kojima će se povećati novinarska i uređivačka kvaliteta časopisa", rekao je Pupovac.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 22.10.10. 11:54

Dotičnog Dragojevića treba smjeniti apsolutno!No to treba javno i otvoreno i reći.Svoje srpstvo ni on ni bilo tko od Srba nesmije prodavati kroz nacionalističku retoriku osvetničko-licemjernog karaktera.U ime svih stradalnika koji su proizišli iz namjere isključivo srpske politike,Srbi nemaju povjesno pravo da budu ni komični,ni provokativni niti licemjerni.Iznad svega nemogu to i javno iskazivati i pozivati se na slobodu medija ili slobodu izjašnjavanja.To nema veze sa tim.Ako žele slobodu medija onda to neka urade bez prikrivenih provokacija i nama dobro poznatog srpskog licemjerja.Oni su se prokazali ma gdje god da se nalaze i to jednostavno nemože proći.Mogu lagati svjet ali njihove žrtve su toliko stvarne da itekako imaju povjesnu cenzuru do vlastitog otrežnjenja svoje suludosti iz Načertanija.


registracija
30/12/08

csiki, 22.10.10. 12:53

A Jasenovac; Sisak, Split itd. sta je to ? To se i nije dogodilo prema nekima, ili to TREBA zaboraviti jer je to sramota nase ljepe.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 22.10.10. 19:56

Lijepa naša je u kurcu, istina ! Ali i Srbi koristite sranje u zemljio i podržavate bandu lopovsku na vlasti i participirate u vladi. Hodite si u tri PM i odjebite u skokovima ! I još k tome baljezgarite kada vas napadnu zbog gluposti u novini koju financira država koju ste napadali !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika