22.10.2010. / 11:59

Autor: Hina

Martin Freeman glumit će Bilba Bagginsa u 'Hobitu'

Snimanje "Hobita", filma u dva nastavka koji pripovijeda što se dogodilo prije "Gospodara prstenova", počet će u veljači no o mjestu snimanja još nije odlučeno

Martin FreemanMartin FreemanBritanski glumac Martin Freeman tumačit će Bilba Bagginsa, glavnog junaka "Hobita" J.R.R. Tolkiena, kojega će za veliki ekran adaptirati novozelandski redatelj Peter Jackson, izjavio je redatelj u petak.

Martin Freeman (39) glumio je u nekoliko filmskih uspješnica među kojima "Ja u ljubav vjerujem" i "Vodič za autostopere kroz galaksiju" a posebno je poznat po ulozi duhovitog službenika u kultnoj britanskoj tv seriji "U uredu" Rickyja Gervaisa.

"Rijetko se događa u karijeri da sretnete glumca za kojega znate da je rođen za neku ulogu a to se dogodilo kad sam sreo Martina", kazao je Peter Jackson u priopćenju. "Inteligentan je, smiješan, nepredvidljiv i hrabar... baš kao Bilbo", dodao je on.

Snimanje "Hobita", filma u dva nastavka koji pripovijeda što se dogodilo prije "Gospodara prstenova", počet će u veljači no o mjestu snimanja još nije odlučeno.

Žestoki sukob nastao je između Jacksona i sindikata novozelandskih glumaca te je redatelj zaprijetio da će film snimiti izvan Novog Zelanda. Zbog te je višemjesečne svađe čak intervenirao premijer John Key.

Jackson je trilogiju "Gospodar prstenova" snimio u rodnoj zemlji. Projekt "Hobit" prošao je kroz niz nedaća, a film se prvotno trebao naći na velikim ekranima 2010. ili 2011.

Vezane vijesti

Video: Izašao trailer za film 'The Hobbit: An Unexpected Journey'

Video: Izašao trailer za film 'The Hobbit: An Unexpected Journey'

Objavljen je prvi trailer za film 'The Hobbit: An Unexpected Journey' rađen po knjizi 'Hobit' Johna Ronalda Reuela Tolkiena. O filmu se priča još od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika