21.10.2010. / 14:20

Autor: Hina , Nacional.hr

Predstavljen pjesničko-satirički cabaret 'Melodije borbe i pretvorbe'

Upitan spominje li se u predstavi Kerum, Dežulović je odgovorio stihovima - pristupaj mi s dužnim strahom i ne mrdaj tom kamerom, satrat ću te s Maybachom, zgazit ću te s Hummerom

Predrag Lucić i Boris Dežulović; Autor:
Žarko Bašić/PIXSELLPredrag Lucić i Boris Dežulović; Autor: Žarko Bašić/PIXSELLPredrag Lucić i Boris Dežulović na današnjoj su konferenciji za novinare predstavili pjesničko-satirički cabaret "Melodije borbe i pretvorbe" koju će izvoditi na Noćnoj sceni zagrebačkog satiričkog kazališta "Kerempuh". Ravnatelj kazališta "Kerempuh" Duško Ljuština rekao je da se radi o drugoj ovosezonskoj premijeri na Noćnoj sceni, koja je u znaku Splita. Zanimljivom činjenicom naveo je da je to kazalište osnovano 21. ožujka 1964., a iste godine rođeni su i autori predstave.

Ljuština je najavio da će se ta predstava u "Kerempuhu" izvoditi svaki petak i subotu u 23 sata. Ističući da je konferencija za novinare zamišljena u znaku "historijske pomirbe Splita i Zagreba", Lucić i Dežulović odlučili su na novinarska pitanja odgovarati feralovskim stilom i jezikom splitskog i zagrebačkog gradonačelnika - Željka Keruma i Milana Bandića. Upitan spominje li se u predstavi Kerum, Dežulović je odgovorio stihovima - pristupaj mi s dužnim strahom i ne mrdaj tom kamerom, satrat ću te s Maybachom, zgazit ću te s Hummerom. Govoreći o predstavi Lucić je rekao da će svaka predstava imati drugi naziv, a i sadržaj će biti nešto izmjenjen.

"Neke će numere biti izvođene svaki put, a neke samo jednom. Također, svaki put ćemo ići s drugim naslovom", dodao je. Po Dežulovićevim riječima predstava je nastala "čistom improvizacijom". To je nešto između večeri poezije i cabareta, ništa klasično, dodao je. Na upit zašto ne nastupa i Viktor Ivančić odgovorili su da je "on sramežljiv". Autori su izveli nekoliko ulomaka iz predstave te najavili premijeru 23. listopada.

Vezane vijesti

Ideologija čeznutljivog investicionizma

Ideologija čeznutljivog investicionizma

U ovotjednoj emisiji „Nedjeljom u 2" gostovao je Predrag Lucić, suosnivač Feral Tribunea i novinar Novog lista. Lucić se u razgovoru S voditeljem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika