22.10.2010. / 13:26

Autor: Hina

Josipović se pravda: Istup glavnog urednika Novosti Dragojevića 'krajnje nekorektan'

"Mislim da je riječ o manipulaciji za zaštitu neke svoje pozicije. Možda svoju poziciju gospodin Dragojević ima pravo štititi, ali ne lažno", rekao je Josipović u HND-u, gdje je nazočio međunarodnoj konferenciji "Novinarstvo i politika"

Ivo JosipovićIvo JosipovićPredsjednik republike Ivo Josipović izjavio je danas kako je istup glavnog urednika tjednika Srpskog nacionalnog vijeća (SNV) Novosti Rade Dragojevića, koji je predsjednika Josipovića optužio da je dao nalog za njegovu smjenu, "krajnje nekorektan".

Naglasio je kako on nema načina utjecati na SNV da to učini, a još manje namjeru.

"Mi smo polemizirali o jednom tekstu, rekao je Josipović dodavši kako mu je pravo i dužnost da polemizira, ali je stvar Srpskog narodnog vijeća da imenuje koga god želi za glavnog urednika.

"Mislim da je riječ o manipulaciji za zaštitu neke svoje pozicije. Možda svoju poziciju gospodin Dragojević ima pravo štititi, ali ne lažno", rekao je Josipović u HND-u, gdje je nazočio međunarodnoj konferenciji "Novinarstvo i politika".

Upitan o tome zašto je prije dva tjedna, nakon objave naslovnice u tim novinama "Oba su pala", pozvao SNV da porazmisli o izdavačkoj politici, Josipović je rekao kako "to nema nikakve veze s pozicijom glavnog urednika, a SNV imenuje koga god oni žele".

Sjednica SNV-a na kojoj bi se, kako mediji najavljuju, trebalo raspravljati o smjeni Rade Dragojevića sa mjesta glavnog urednika Novosti je u tijeku.

Josipović je prokomentirao i slučaj Radija 101, rekavši kako je tu riječ o privatnom mediju te na žalost osim nalaženja nekog novog investitora nema druge pomoći.

"Politička pomoć tu nije moguća. Volio bih da se nađu ljudi koji bi dokapitalizirali ili na drugi način sanirali Radio 101. Ne znam koliki je točno dug, ali sam čuo da je prilično velik. Najbolje bi za novinare bilo da možda oni osiguraju dokapitalizaciju. Sumnjam da je sada realna promjena vlasništva, u smislu da država uđe", rekao je Josipović.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
27/4/10

fuzija2, 22.10.10. 14:01

IVO JOSIPOVIC bi se tribao ponasati kao
POGLAVNIK svih HRVATA u HRVATSKOJ
I SVIH HRVATA SIROM SVIJETA, a ne
samo zastupati interese "jugojanjicarske mafije"
koja je ga dovela na pantovcak i tribao bi se
POGLAVNIK IVO JOSIPOVIC osloboditi
mesiceve "jugojanjicarske mafije" sa kojom
rukovodi zloglasni mesic.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika