22.10.2010. / 13:27

Autor: Sandra Županić

Šprem: Taksisti su već mogli sniziti cijene, a ne samo pričati o tome

Bez obzira na to koji prijedlog dobije potporu cijene taksi prijevoza u Zagrebu trebale bi biti niže pa bi tako početak vožnje trebao stajati maksimalno 16 kuna, vožnja po kilometru 6 kuna, a vrijeme čekanja po satu maksimalno 43 kune

Boris Šprem (foto: Krasnodar Peršun)Boris Šprem (foto: Krasnodar Peršun)Predsjednik gradske skupštine Boris Šprem sazvao je danas konferenciju za novinare na kojoj je izložio svoju obranu od napada taksista koji ga prozivaju kao glavnog krivca za ovakvu situaciju s taksi prijevozom u Zagrebu.

"Namjerno nisam odgovarao na upite novinara i napade Radio Taxi Zagreba jer su bili neugodni za mene i stranku. Ni jedna optužba nije točno jer vodstvu ove udruge nedostaje argumenata. Nakon što nisu dobili što su htjeli, taksisti štrajkom pokušavaju vršiti pritisak na Skupštinu. Moralno je upitno to što rade jer ne žele prevoziti trudnice, invalide i starije ljude. Ne krivim taksiste nego vodstvo Radio Taxi Zagreba", rekao je Šprem.

Podsjetimo, gradonačelnik Milan Bandić s taksistima je dogovorio uvjete s kojima se članovi Gradske Skupštine ne slažu te su tražili dopunu prijedloga gradonačelnika. U međuvremenu su članovi skupštine napravili vlastiti prijedlog koji se bitno razlikuje od gradonačelnikovog, a podržavaju ga svi klubovi zastupnika osim HDZ-a i HSS-a.

Upravo je zbog toga izvjesno da će prijedlog Skupštine 26. listopada proći glasovanje, za razliku od gradonačelnikovog. Prijedlog SDP-a omogućava veću liberalizaciju taksi prijevoza u Zagrebu. Tako primjerice, gradonačelnik predlaže jedan taksi na 700 stanovnika, što znači 90 novih koncesija, dok skupština predlaže jedan taksi na 600 stanovnika, odnosno 267 novih koncesija.

Bez obzira na to koji prijedlog dobije potporu cijene taksi prijevoza u Zagrebu trebale bi biti niže pa bi tako početak vožnje trebao stajati maksimalno 16 kuna, vožnja po kilometru 6 kuna, a vrijeme čekanja po satu maksimalno 43 kune.

Prema Bandićevom prijedlogu dozvole za taksiste ne bi imale vremensko ograničenje, dok Skupština predlaže dozvole na rok od pet godina.

"Taksisti samo pričaju od 65 posto nižim cijenama, a ja ne znam zašto samo pričaju, zašto već sada ne snize cijene", dodao je Šprem. "Bude li sve išlo prema planu, Zagrepčani bi se jeftinije mogli voziti već oko Nove godine", zaključio je.

Do kraja štrajka, dogovoreno je, invalide i hitne slučajeve prevoziti će posebna vozila ZET-a i Hitne pomoći.

Vezane vijesti

Šprem: Vraćamo povjerenje u mogućnosti parlamentarne demokracije

Šprem: Vraćamo povjerenje u mogućnosti parlamentarne demokracije

Izmjenama Poslovnika o radu Hrvatskog sabora želimo vratiti povjerenje hrvatskih građana u mogućnosti parlamentarne demokracije, poručio je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika