22.10.2010. / 15:15

Autor: Hina

U Hrvatskoj nema vozila na koja se odnosi servisna akcija Toyote

"U Adria regiji (Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija i Kosovo), pa tako ni u Hrvatskoj nema vozila koja bi mogla biti potencijalno uključena u ovu servisnu akciju", kaže se u Toyotinoj objavi

Toyota je najavila povlačenje svojih vozila diljem svijetaToyota je najavila povlačenje svojih vozila diljem svijetaU Hrvatskoj nema vozila koja bi mogla biti uključena u preventivnu servisnu akciju koju je danas objavila Toyota, a odnosi se na probleme zbog otežanog dovoda goriva i gubitka tekućine iz kočionog cilindra na modelima Lexus i Toyota Crown, priopćeno je iz Toyote.

"U Adria regiji (Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija i Kosovo), pa tako ni u Hrvatskoj nema vozila koja bi mogla biti potencijalno uključena u ovu servisnu akciju", kaže se u Toyotinoj objavi.

Iz Toyote navode da je detaljnom analizom ustanovljeno kako se "u određenim i iznimno rijetkim situacijama u korištenju vozila" može dogoditi da na modelu Lexus GS i Toyota Crown proizvedenim od rujna 2004. do veljača 2006. godine, dođe do otežanog dovoda goriva, a na modelima Lexus GS, IS i RX proizvedenim od rujna 2004. do prosinca 2005. do gubitka kočione tekućine iz glavnog cilindra.

Toyota napominje da za te probleme postoje tehnička rješenja.

Prema podacima agencije Promocija Plus, u Hrvatskoj je u prvih devet mjeseci prodano 837 novih putničkih automobila marke Toyota. Taj proizvođač na hrvatskom tržištu novih vozila drži 2,9 postotni tržišni udjel i 12. mjesto u prodaji po markama.

Novih Lexusa u Hrvatskoj je u prvih devet mjeseci prodano 16, uz tržišni udio od 0,06 posto i 34. mjesto u prodaji po markama.

Vezane vijesti

Turkish Airlines se povlači iz BH Airlinesa

Turkish Airlines se povlači iz BH Airlinesa

Turski zračni prijevoznik Turkish Airlines povlači se iz partnerstva s bosanskohercegovačkom zrakoplovnom tvrtkom BH Airlines u kojoj je imao 49… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika