22.10.2010. / 15:47

Autor: Hina

Hrvatski predstavnici izvijestili ITU o razvoju telekomunikacija u Hrvatskoj

Touré je naglasio da je ponašanje talijanske strane neprihvatljivo i da će se osobno založiti kod nadležnih talijanskih dužnosnika i direktora Radiokomunikacijskog ureda ITU-a kako bi se što prije pronašlo rješenje prihvatljivo za Hrvatsku

Hrvatski predstavnici požalili su se na talijanske odašiljačeHrvatski predstavnici požalili su se na talijanske odašiljačeTijekom sastanka Međunarodne telekomunikacijske unije (ITU) u Meksiku ravnatelj Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) Dražen Lučić i ravnatelj Uprave elektroničkih komunikacija i pošte u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Krešo Antonović izvijestili su glavnog tajnika ITU-a Hamadouna Touréa o najnovijim dostignućima Hrvatske u telekomunikacijama te problemima zbog smetnji koje proizvode talijanske radio i TV postaje.

Kako je priopćeno iz HAKOM-a, glavne teme sastanka bile su uspješan prelazak na digitalnu televiziju i pripreme za uvođenje novih tehnologija i usluga u tom frekvencijskom području, aktivnosti na razvoju dostupnosti i usluga širokopojasnog pristupa te višegodišnji problem štetnih smetnja koje neusklađene radijske i televizijske postaje iz Italije uzrokuju radiodifuzijskom sustavu uzduž hrvatske obale i otoka.

Touré je naglasio da je ponašanje talijanske strane neprihvatljivo i da će se osobno založiti kod nadležnih talijanskih dužnosnika i direktora Radiokomunikacijskog ureda ITU-a kako bi se što prije pronašlo rješenje prihvatljivo za Hrvatsku, kaže se u priopćenju.

Susret hrvatskih predstavnika s čelnikom ITU-a održan je za vrijeme konferencije opunomoćenika ITU-a održane od 4. do 22. listopada u Guadalajari u Meksiku.

Međunarodna telekomunikacijska unija je specijalizirana agencija Ujedinjenih naroda u području informacijskih i komunikacijskih tehnologija i usluga, utemeljena prije 45 godina, sa 192 zemlje članice i više od 700 sektorskih članova.

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika