22.10.2010. / 15:50

Autor: Hina

HŽ-Infrastruktura unapređuje gospodarenje nekretninama

Za sljedeću godinu u planu je prodaja željezničkih prenoćišta u Koprivnici i Kninu, odmarališta na Ugljanu, vila u Lovranu te određenog broja nekretnina koje nisu u funkciji prometa, a mogu donijeti znatan prihod društvu

Branimir JerneićBranimir JerneićHŽ Infrastruktura je tijekom ove godine prodajom nekretnina koje ne služe osnovnoj djelatnosti ostvarila prihod od 46 milijuna kuna, a davanjem u najam do kraja godine planira prihodovati 20 milijuna kuna, priopćeno je iz HŽ Infrastrukture.

Pored toga, po prvi put je načinjena baza podataka o svim nekretninama, a radi se i na sređivanju stanja imovine što je potrebno radi podjele bivšega poduzeća HŽ-Hrvatske željeznice.

Podaci će biti proslijeđeni Vladi s prijedlogom da se nekretnine upišu u poslovne knjige i temeljni kapital HŽ-Infrastrukture.

Za sljedeću godinu u planu je prodaja željezničkih prenoćišta u Koprivnici i Kninu, odmarališta na Ugljanu, vila u Lovranu te određenog broja nekretnina koje nisu u funkciji prometa, a mogu donijeti znatan prihod društvu, kaže se u priopćenju.

Ujedno se podsjeća da je pokrenuta inicijativa da se s Vladom uredi način dodjele službenih stanova, a u HŽ-Infrastrukturi donesen je pravilnik kojim se uređuju ta pitanja.

Tako će pravo nadmetanja za stanove imati samo zaposleni u HŽ-Infrastrukturi, a ugovori o najmu sklapat će se za razdoblje u kojemu su najmoprimci njezini zaposlenici, uz obvezu vraćanja stana po isteku radnog odnosa.

Za 578 stanova koji nisu u pružnom pojasu u planu je prodaja u skladu s prijedlogom odluke Vlade o prodaji nekretnina u državnom vlasništvu, kaže se uz ostalo u priopćenju.

Vezane vijesti

Željeznički sindikati protiv namjere HŽ o ukidanju linija

Željeznički sindikati protiv namjere HŽ o ukidanju linija

Predstavnici sindikata željezničara Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije usprotivili su se inicijativi Hrvatskih željeznica (HŽ) da obustave… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika