22.10.2010. / 16:56

Autor: Hina

Zagrebačka pivovara istiskuje manjinske dioničare, otpremnina 3.548 kuna

Većinski vlasnik Zagrebačke pivovare je tvrtka Cervesia Zagreb koja je pak u stopostotnom vlasništvu Starbev S.a.r.l. iz Luksemburga, a ta je pak tvrtka u stopostotnom vlasništvu CVC European Equity V Limited

Cervesia Zagreb odlučila je isplatiti manjinske dioničareCervesia Zagreb odlučila je isplatiti manjinske dioničareZagrebačka pivovara ići će na istiskivanje manjinskih dioničara, a glavni dioničar, tvrtka Cervesia Zagreb odredila je otpremninu od 3.548 kuna po dionici, objavila je Zagrebačka pivovara u pozivu za izvanrednu glavnu skupštinu koja će se održati 30. studenoga.

Poziv na Glavnu skupštinu objavljen je u Narodnim novinama (broj 118), a na dnevnom je redu izvanredne skupštine samo prijedlog odluke o prijenosu dionica manjinskih dioničara.

Većinski vlasnik Zagrebačke pivovare je tvrtka Cervesia Zagreb koja je pak u stopostotnom vlasništvu Starbev S.a.r.l. iz Luksemburga, a ta je pak tvrtka u stopostotnom vlasništvu CVC European Equity V Limited.

Glavni dioničar, Cervesia Zagreb ima 591.070 dionica Zagrebačke pivovare, što predstavlja 95,2647 posto ukupnog temeljnog kapitala, te predstavlja 97,47 posto temeljnog kapitala utvrđenog sukladno članku 300.f stavku 2. Zakona o trgovačkim društvima.

Manjinski dioničari imaju ukupno 15.323 dionice što predstavlja na isti način utvrđenog ukupno 2,53 posto temeljnog kapitala Zagrebačke pivovare.

Otpremnina koju je glavni dioničar odredio iznosi 3.548 kuna za svaku neopterećenu dionicu, navodi se u pozivu.

Carvesia Zagreb d.o.o., koja djeluje povezano i zajednički s luksemburškom tvrtkom StarBev, je postala većinski vlasnik Zagrebačke pivovare sredinom listopada prošle godine kada je, ugovorom s nizozemskom tvrtkom Interbrew Central European Holding, stekla 71,92 posto temeljnog kapitala pivovare.

Krajem prošle godine Cervesia Zagreb je objavila i ponudu za preuzimanje Zagrebačke pivovare, a u toj je ponudi za dionicu nudila 3.791,30 kuna.

Dionice Zagrebačke pivovare su početkom lipnja ove godine delistirane sa Zagrebačke burze.

Vezane vijesti

U 2011. zabilježen porast vožnje pod utjecajem alkohola

U 2011. zabilježen porast vožnje pod utjecajem alkohola

U 2011. godini zabilježen je značajan porast vožnje pod utjecajem alkohola. Taj podatak rezultat je istraživanja o navikama konzumiranja alkohola u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika