22.10.2010. / 17:00

Autor: Hina

Šefica Pahorova kabineta Simona Dimic dala ostavku zbog skandala oko gradnje kuće

Šefica kabineta slovenskog premijera Boruta Pahora u petak je dala ostavku na to mjesto, zbog medijskog skandala nakon otkrića načina financiranja i gradnje njezine kuće u Ljubljani, te sumnje da se sa životnim partnerom osobno obogatila, koristeći svoje veze i utjecaj.

Simona Dimic (Foto: Srdjan Živulovič/Bobo) Simona Dimic (Foto: Srdjan Živulovič/Bobo) Šefica kabineta slovenskog premijera Boruta Pahora u petak je dala ostavku na to mjesto, zbog medijskog skandala nakon otkrića načina financiranja i gradnje njezine kuće u Ljubljani, te sumnje da se sa životnim partnerom osobno obogatila, koristeći svoje veze i utjecaj.

Simona Dimic bila je Pahorova tajnica dok je on bio predsjednik slovenskog parlamenta, a onda i njegova asistentica u vrijeme kad je bio zastupnik u Europskom parlamentu. Pahor je još u četvrtak novinarima rezolutno rekao da je riječ o "obrazovanoj, inteligentnoj i lojalnoj" osobi s kojom je povezan već deset godina, te da on nije tip političara koji bi zbog vlastite karijere žrtvovao svoje suradnike, ali se čini da je javni pritisak da se svoje suradnice odrekne ipak bio prevelik.

U pismu Pahoru kojim je dala ostavku, ona je navela da se ne osjeća krivom zbog optužaba koje su se na njen račun pojavile u javnosti, ali da zbog medijskog skandala i pritiska da na te optužbe stalno odgovara više ne može koncentrirano i u potpunosti ispunjavati svoje obveze.

Za Simonu Dimic mediji navode da je imala vrlo velik utjecaj na kadrovsku politiku vlade i Pahora osobno.

Mediji su prije desetak dana objavili podatke prema kojima je dosadašnja šefica kabineta slovenske vlade dobila visok kredit Nove Ljubljanske banke (NLB) koja je u državnom vlasništvu, odobren pod iznimno povoljnim uvjetima i s niskom kamatnom stopom, te da je u Ljubljani sagradila kuću s bazenom za koju je građevinsku dozvolu dobila istog trenutka kad ju je i zatražila. Uz to, mediji su proteklih dana prenosili dokumente i svjedočenja prema kojima su njenu kuću "na crno" gradili radnici nedavno propalog građevinskog poduzeća "Vegrad", koristeći pri tome navodno materijal s gradilišta na kojima su se gradili stanovi za grad Ljubljanu.

Posebnu uznemirenost javnosti izazvali su i podaci da se njezin nevjenčani suprug, a koji posjeduje turističku agenciju, posluje s vladom i njezinim ustanovama, zadnjih godina vrlo obogatio pa među ostalim posjeduje luksuznu jahtu i apartman u Dubaiju.

Premijer Pahor rekao je u četvrtak, na inzistiranje novinara da se izjasni o optužbama na račun šefice svog kabineta, da slučaj neće komentirati dok se o njemu ne očituje državna komisija za borbu protiv korupcije kojoj je slučaj predan nakon što se pojavio u medijima.

Pahor je rekao da osobe koje angažira kao svoje suradnike obično ne pita jesu li bogati iako je svjestan da je javnost u vrijeme krize vrlo osjetljiva na takva pitanja.

Vezane vijesti

Pianigiani dao ostavku

Pianigiani dao ostavku

Simone Pianigiani dao je ostavku na dužnosti trenera Montepaschija, s kojim je u šest sezona provedenih u klubu osvojio jednako toliko naslova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika