22.10.2010. / 17:10

Autor: Hina

Potpisan ugovor o internetskom poboljšanju poslovanja

Deset hrvatskih razvojnih agencija uključeno je u projekt "Poboljšanje poslovne konkurencije putem elektroničkog poslovanja (e-business)", koji se financira novcem programa IPA Europske unije i hrvatskog ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, a ugovore o njegovoj provedbi potpisani su danas u Slavonskome Brodu.

Poslovanje putem interneta olakšati će mnoge aspekte svakodnevnog poslovanjaPoslovanje putem interneta olakšati će mnoge aspekte svakodnevnog poslovanjaDeset hrvatskih razvojnih agencija uključeno je u projekt "Poboljšanje poslovne konkurencije putem elektroničkog poslovanja (e-business)", koji se financira novcem programa IPA Europske unije i hrvatskog ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, a ugovore o njegovoj provedbi potpisani su danas u Slavonskome Brodu.

Oko milijun eura namijenjeno je opremanju učionica u kojim će se održavati seminari za djelatnike razvojnih agencija, ali i poduzetnike koji žele naučiti kako preseliti poslovanje na internet i postati konkurentnijima te uz manje troškove prodati robu na svjetska tržišta, objašnjava ravnatelj brodskog Centra za tehnološki razvoj Dragan Jelić.

Na potpisivanju ugovora državna tajnica u ministarstvu gospodarstva Tihana Kraljić predstavila je i provedbu operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva u ovoj godini. Istaknula je kako je za potpore poduzetnicima u proračunu bilo izdvojeno 326 milijuna kuna.

Operativni plan proveden je u cijelosti, a u Brodsko-posavskoj županiji na 143 potpore utrošeno je 9,6 milijuna kuna, rekla je Kraljić. Zamjenik župana Davor Vlaović rekao je kako se nada da će i to pomoći da se županijsko gospodarstvo pokrene i smanji brojka od 15 tisuća nezaposlenih.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika