22.10.2010. / 17:59

Autor: Hina

Indija zaračunala Vodafonu 2,6 milijardi dolara poreza

Službeni zahtjev porezne službe nadovezao se na odluku suda koji je prošloga mjeseca odredio da tvrtka mora platiti porez zbog 11,1 milijardu dolara vrijedne akvizicije većinskog udjela u indijskoj članici grupe Hutchison Whampo

Vodafone mora platiti porez jer je kupila indijsku tvrtku (Foto: Reuters)Vodafone mora platiti porez jer je kupila indijsku tvrtku (Foto: Reuters)Indija je britanskom divu za mobilnu telefoniju Vodafoneu ispostavila račun na ime poreznih obveza u visini 2,53 milijarde dolara temeljem njegove kupovine indijske tvrtke za mobilnu telefoniju i traži od njega da ga podmiri u roku od mjesec dana.

"Danas je porezni odjel za pravne subjekte izdao nalog kojim od Vodafonea International Holdings BV-a traži uplatu poreza u visini 112,17 milijardi rupija (2,53 milijardi dolara)", stoji u priopćenju.

Vodafone International Holdings BV vlasništvo je grupe Vodafone.

Službeni zahtjev porezne službe nadovezao se na odluku suda koji je prošloga mjeseca odredio da tvrtka mora platiti porez zbog 11,1 milijardu dolara vrijedne akvizicije većinskog udjela u indijskoj članici grupe Hutchison Whampo.

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika