22.10.2010. / 19:03

Autor: Totalsport

Ljubičić: Bilo bi lijepo igrati protiv Federera

Gledat ću Rogerov meč večeras. Bilo bi lijepo da odmjerimo snage sutra, budući da dvije godine nismo igrali službeni meč - dodao je 17. tenisač svijeta

Ivan LjubičićIvan LjubičićIvan Ljubičić ponudio je domaćim novinarima kratko viđenje svoje pobjede nad Ivanom Dodigom 4-6, 6-2, 6-4 u hrvatskom četvrtfinalnom ogledu dvoranskog ATP 250 turnira u Stockholmu.

Bio je to vrlo sličan dvoboj onome koji su dva Ivana odigrali ove godine u osmini finala ATP turnira u Umagu. I tada je Dodig dobio prvi set 6-4, a Ljubičić preostala dva, ali sa 6-4, 6-2.

U Stockholmu je Dodig iskoristio jedinu break-priliku u meču, u 10. gemu prvog seta, što je ujedno bila i set-lopta. No, u preostala dva seta je stariji Ivan potpuno kontrolirao dvoboj, te svom sunarodnjaku nije ponudio niti jednu šansu za break.

- Imao sam i u prvom setu neke šanse, ali ih nisam uspio iskoristiti. No, dobro znam Ivanovu igru, kao i on moju, tako da niti jedan od nas nije imao čime iznenaditi onog drugoga. Bio sam opušteniji na terenu i drago mi je zbog plasmana u polufinale - izjavio je Ljubičić.

A u polufinalu ga čeka pobjednik kasnijeg ogleda dvojice najboljih Švicaraca, Rogera Federera i Stanislasa Wawrinke. Jasno je da se očekuje pobjeda prvog nositelja...

- Gledat ću Rogerov meč večeras. Bilo bi lijepo da odmjerimo snage sutra, budući da dvije godine nismo igrali službeni meč - dodao je 17. tenisač svijeta.

Ljubičić i Federer su dobri prijatelji, te često zajedno treniraju kada su na istom turniru. Tako je bilo i ovoga tjedna u Stockholmu. Švicarac ima 12-3 u pobjedama protiv Ivana, s time da je Ljubičić posljednju pobjedu upisao još 2003. godine, i to u Federerovom dvorištu, u Baselu. Nakon toga je Federer dobio devet uzastopnih utakmica.

Protiv Wawrinke Ivan ima 3-2 u pobjedama, no, zadnja dva meča je dobio Wawrinka.

Što se tiče Ivana Dodiga, on može zadovoljan napustiti Stockholm. Ostvario je pet pobjeda, tri u kvalifikacijama i dvije u glavnom ždrijebu, uključujući i onu protiv osmog nositelja, Španjolca Tommyja Robreda, sve bez izgubljenog seta. Pritom je igrao jako dobar tenis.

Ovo je Dodigu bio drugi četvrtfinale u karijeri na nekom ATP turniru. Prvi je odigrao lani u Zagrebu. I tada ga je zaustavio sunarodnjak, Mario Ančić.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika