22.10.2010. / 19:15

Autor: Totalsport

Cuche: Kostelić je sve vještiji u brzim disciplinama

Jasno je da treba računati i na Benjamina Raicha i Aksela Lunda Svindala. A što je još zanimljivije, i neki izraziti tehničari, poput Jean-Baptistea Grangea i Ivice Kostelića

Didier Cuche (Reuters)Didier Cuche (Reuters)Uoči subotnjeg početka sezone Svjetskog kupa u alpskom skijanju redaju se prognoze o favoritima za osvajanje Velikog globusa. Svoje je mišljenje iznio i švicarski veteran Didier Cuche (36).

Aktualni svjetski prvak u super G-u četiri je posljednje sezone završavao na trećem mjestu u ukupnom poretku Svjetskoga kupa, a na istoj je poziciji završio i u sezoni 2001/02.

Iako će biti među najstarijim natjecateljima u novoj sezoni, većina ga stručnjaka i dalje svrstava u uzak krug favorita za vrh Svjetskoga kupa.

- To bi bilo sjajno! Ali, natjecanje će ove sezone biti teže, ponajprije s Carlom Jankom koji ima nevjerojatno opušteni stil skijanja - otkrio je Cuche koga smatra prvim favoritom.

No, osim aktualnog vlasnika Velikog globusa, na Cucheovom se popisu skijaša na koje treba obratiti posebnu pažnju sljedećih mjeseci nalaze još neka imena.

- Jasno je da treba računati i na Benjamina Raicha i Aksela Lunda Svindala. A što je još zanimljivije, i neki izraziti tehničari, poput Jean-Baptistea Grangea i Ivice Kostelića, sve su vještiji u brzim disciplinama - dodao je Cuche za Swissinfo.

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika