23.10.2010. / 10:10

Autor: Nacional.hr

'Barba Lukina demonstracija sile': Zbog Sanadera izigrao dogovor s Hebrangom

Demonstracija "sile" Luke Bebića prvi je otvoreni sukob među zastupnicima HDZ-a. Neki u njemu vide jezgru novog kluba zastupnika koji bi oko sebe mogao okupiti Ivo Sanader, a drugi smatraju da će se ta nemila epizoda ubrzo zaboraviti

Andrija Hebrang i Luka BebićAndrija Hebrang i Luka BebićVrh HDZ-a bijesan je na predsjednika Sabora Luku Bebića, ali neće protiv njega pokretati nikakve stegovne mjere. Smatraju da namjerno nije sazvao Predsjedništvo Sabora kako bi se unaprijed odredilo gdje će sjediti Ivo Sanader i da su na taj način mogli izbjeći blamažu u Saboru, piše Večernji list.

Između predsjednika Sabora i šefa kluba zastupnika HDZ-a Andrije Hebranga postojao je dogovor da Sanader privremeno sjedne pokraj Ivice Pančića te da se pričeka odluka Predsjedništva gdje će Sanader ubuduće sjediti. No, Bebić je taj dogovor izigrao te odlučio da će Sanader sjediti na mjestu Željane Kalaš-Podrug dok Predsjedništvo Sabora ne donese odluku.

"Sanadera smo trebali pustiti da u petak sjedne gdje želi uz napomenu da će Predsjedništvo Sabora odlučiti gdje će sjediti ubuduće", ističu hadezeovci. Zasmetao im je i naputak da ne smiju pogledavati prema Sanaderu ili s njim komunicirati. Drže da je to nepotrebno i da samo šteti ugledu stranke.

Večernji piše kako se posebno se neugodno osjećala Ana Lovrin, koju je Hebrang posjeo na mjesto Željane Kalaš-Podrug, no u zadnji je čas uspjela sačuvati dostojanstvo kazavši da tu sjedi po odluci predsjednika Kluba zastupnika. Međutim, ta demonstracija "sile" Luke Bebića prvi je otvoreni sukob među zastupnicima HDZ-a.

Neki u njemu vide jezgru novog kluba zastupnika koji bi oko sebe mogao okupiti Ivo Sanader, a drugi smatraju da će se ta nemila epizoda ubrzo zaboraviti.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
21/3/10

arcanius, 23.10.10. 11:13

neka se pobiju ako se mene pita....


registracija
11/1/10

fluid, 23.10.10. 11:45

Sabor sa ovakvim sabornicima,nije ništa drugo nego svinjac.


registracija
26/11/09

abar, 23.10.10. 13:03

Ma svaka mu čast,jedan od rijetkih koji je ostao gospodin ako ta riječ imalo znači u hrvatskoj


registracija
30/6/10

petrus7, 23.10.10. 13:17

ma kurac a ne gospodin. Seljačina iz metkovića koja je optuživala sve nekomuniste. Sve je to gamad i daj bože da se međusobno pobiju.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 23.10.10. 13:23

Daleko sam od toga da poštujem Bebića,ali drago mi je da ih ovako zeza.


registracija
27/4/10

fuzija2, 23.10.10. 14:19

HDZ-ovacki copor HIJENA su do sada srali i
pisali po saboru a osobito su pokenjali i popisali svoja sjedala da im se nebi priblizio
"LAV" IVO SANADER, i zaista je to bio
NEPRIMJERAN POSTUPAK od HDZ-ovackog
copora u saboru i zaista su kratki mozgova
u nedostatku CIVILIZACIJSKOG ODGOJA.


registracija
30/8/10

TonyP, 24.10.10. 03:06

i dalje se samo bore za to gdje ce tko sjesti ili zasjesti. borba za pozicije i u Saboru. sramota!!


registracija
11/1/10

fluid, 24.10.10. 14:03

Da je pravosuđe brže i dosljednije,ove trivijalnosti hrvatski građani nebi ni spominjali.A kamili oko toga pravili scenu.Ovako se vidi čime jesu a čime nisu opterećeni hrvatski sabornici-naši vrli.


registracija
11/1/10

fluid, 24.10.10. 19:01

A barba Luka vjerovatno laže uz primisao;"Kada Hebrang laže,što nebih i ja!?"Ipak je njemu Ivo draži nego bilo tko u Saboru.No mirovina je blizu pa nema smisla previše "talasati"!Onako,na sitno pa sve njih po malo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika