23.10.2010. / 14:19

Autor: Totalsport

Počela skijaška sezona: Viktoria Rebensburg slavila na veleslalomu u Söldenu

Vrijedi izdvojiti ne baš dobar start dviju skijašica koje konkuriraju za konačno slavlje u Svjetskom kupu. Šveđanka Anja Pärson je bila 16., a Amerikanka Lindsey Vonn na 18. mjestu

Viktoria RebensburgViktoria RebensburgViktoria Rebensburg, 21-godišnja njemačka skijašica, pobjednica je prve ovogodišnje utrke Svjetskog kupa. U pitanju je veleslalom na glečeru Retenbach iznad Söldena...

Mlada njemačka skijašica je početkom ove kalendarske godine doživjela najsjajniji trenutak kratke karijere kada je u Vancouveru osvojila zlatnu olimpijsku medalju u ovoj disciplini.

Prošle joj je sezone najbolji rezultat u Svjetskom kupu bilo drugo mjesto u talijanskoj Cortini, također iz veleslaloma, a sada je sve garnirala prvom pobjedom. Drugo mjesto iz prve vožnje je odličnom drugom pretvorila u konačnu pobjedu. Dobila je pritom sunarodnjakinju Kathrin Hölzl koja je vodila nakon prve vožnje i pred njom imala 45 stotinki prednosti.

Podsjetimo da je Hölzl posljednja svjetska prvakinja u ovoj disciplini, kao i ukupna pobjednica veleslaloma prošle sezone u Svjetskom kupu. Na kraju utrke Hölzl je upisala minus od 42 stotinke za pobjednicom.

Kao treća se na postolje popela Talijanka Manuela Mölgg, dok je s drugog mjesta iz prvog "laufa" na konačno peto skliznula Njemica Maria Riesch.

Vrijedi izdvojiti ne baš dobar start dviju skijašica koje konkuriraju za konačno slavlje u Svjetskom kupu. Šveđanka Anja Pärson je bila 16., a Amerikanka Lindsey Vonn na 18. mjestu.

Sölden, veleslalom (skijašice):

1. Viktoria Rebensburg (Njem) 2:26.39

2. Kathrin Hölzl (Njem) +0.42

3. Manuela Mölgg (Ita) +0.86

4. Tanja Poutiainen (Fin) +0.93

5. Maria Riesch (Njem) +1.10

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika