23.10.2010. / 22:41

Autor: Hina

Praizvedba predstave 'Ovo bi mogla biti moja ulica' posvećene Luki Ritzu

U predstavi sudjeluje glumački ansambl ZKM-a, a s njima je na sceni i Lara Janić, prijateljica Luke Ritza, koja govori prolog i vodi gledatelje kroz priču

Foto: Goran Stanzl/PIXSELLFoto: Goran Stanzl/PIXSELLPraizvedbom predstave "Ovo bi mogla biti moja ulica", koja upozorava na pojavu nasilja među mladima, Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) otvorilo je večeras novu kazališnu sezonu.

Autorski projekt redateljsko-dramaturškog dvojca Anice Tomić i Jelene Kovačić prva je predstava koja progovara o maloljetničkom nasilju u Hrvatskoj, a praizvedba je izazvala veliki interes zagrebačke publike, posebno tinejdžera.

Posvećena je tragičnoj pogibiji na ulici premlaćenog zagrebačkog tinejdžera Luke Ritza, ali i ostalih hrvatskih maloljetnika stradalih u uličnom nasilju.

Radnja predstave ipak nije rekonstrukcija nekog konkretnog događaja, već oslikava jedan mogući slučaj nasilja među mladima i okolnosti u kojima se takvo što može dogoditi.

U predstavi sudjeluje glumački ansambl ZKM-a, a s njima je na sceni i Lara Janić, prijateljica Luke Ritza, koja govori prolog i vodi gledatelje kroz priču.

U stvaranju predstave pomogli su roditelji i prijatelji Luke Ritza, čija je smrt 12. lipnja 2008. godine, nakon brutalnog premlaćivanja, digla javnost na noge. Kao i mnogi prije njih, autorice u predstavi otvaraju pitanje zašto nitko nije reagirao i zašto je do tragedije uopće moralo doći.

Premijerom predstave "Ovo bi mogla biti moja ulica" ZKM je otvorio novu sezonu koja će, kako je najavljeno, biti posvećena "drugome" i "drugačijem" i prihvaćanju različitosti.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika