24.10.2010. / 11:07

Autor: Nacional.hr

Normalni podaci za nenormalnu državu: Nezaposlenih i umirovljenika više od zaposlenih

Taj nepovoljni odnos nastavit će se i ove zime, ako ne bude i gore. Građani su, naime, masovno u rujnu počeli podnositi zahtjeve za umirovljenje, zbog zaoštravanja uvjeta za prijevremenu mirovinu

Nezaposlenih na burzama rada sve je višeNezaposlenih na burzama rada sve je višeU svakoj normalnoj državi nekako se podrazumijeva da zaposleno stanovništvo čini većinu i da svojim radom stvara kapital za nezaposlene i umirovljenike. No, kako smo već nažalost navikli u Hrvatskoj je situacija dijametralno suprotna.

Naime, Novi list piše da se prema podacima iz kolovoza, broj umirovljenika i nezaposlenih popeo na 1,474 milijuna, što iznosi oko dva posto više od broja zaposlenih, koji od početka krize neprekidno gube radna mjesta. To znači da svakih stotinu zaposlenih u Hrvatskoj 'uzdržava' 102 nezaposlena i umirovljenika, objavila je Hrvatska gospodarska komora u 'Gospodarskim kretanjima' za listopad.

Da cijela stvar bude još više poražavajuća, podaci iz kolovoza najbolji su za cijelu godinu, a ove jeseni ovaj odnos još se više pogoršao u korist nezaposlenih i umirovljenika.

Taj nepovoljni odnos nastavit će se i ove zime, ako ne bude i gore. Građani su, naime, masovno u rujnu počeli podnositi zahtjeve za umirovljenje, zbog zaoštravanja uvjeta za prijevremenu mirovinu. Zbog toga i Vlada jadikuje, jer su se smanjili doprinosi zaposlenih u državni proračun, a skočili rashodi za umirovljenike i nezaposlene. S druge strane, zbog produljene gospodarske krize u Hrvatskoj se povećava broj otkaza, a pojačano zapošljavanje ne može se očekivati prije prve polovice 2012., piše Novi list.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 24.10.10. 13:47

Ovim naprasnim mirovinama i kemijanjem ,koje nema nikakvog smisla ni opravdanja,nastavlja se pljačka preostalih vrijednosti u Hrvatskoj.Na štetu svih građana Hrvatske a u korist odabranih pojedinaca iz Tuđmanove doktrine o 200 bogatih obitelji.Pojedinci favorizirano postaju bogati našim zajedničkim vrijednostima a cijela nacija to i dalje plaća.NEDOPUSTIVO !!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika