24.10.2010. / 13:06

Autor: Hina

'Poruka mira, ljubavi i budućnosti': Josipović očekuje Tadića početkom studenog u Vukovaru

"Nadam se da će cijela Hrvatska razumjeti važnost dolaska predsjednika Tadića za budućnost Hrvatske, regije i Europe", rekao je Josipović i dodao da se upravo zato intenzivno diplomatski radi na dolasku predsjednika Tadića

Boris Tadić i Ivo JosipovićBoris Tadić i Ivo JosipovićPredsjednik Republike Ivo Josipović u nedjelju je izrazio očekivanje da bi srbijanski predsjednik Boris Tadić mogao doći u posjet Hrvatskoj i Vukovaru u prvoj polovici studenoga.

"Očekujem da bi predsjednik Tadić mogao doći u prvoj polovici studenoga", rekao je predsjednik Josipović u odgovoru na novinarski upit, nakon tradicionalnog primanja skupina građana na Pantovčaku, o tome kada bi srbijanski predsjednik mogao doći u Vukovar.

Pitanje je bilo potaknuto nedavnom izjavom vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, koji je u razgovoru za radio Slobodne Europe pozvao Tadića u posjet Vukovaru i naglasio kako bi to bilo vrlo bitno za taj grad.

Predsjednik Josipović je rekao da je važno što je takvu poruku dao upravo vukovarski gradonačelnik jer su Vukovarci najteže stradali u Domovinskom ratu. Zahvalio je gradonačelniku što je "izrazio takvo stajalište - poruku mira, ljubavi i budućnosti".

"Nadam se da će cijela Hrvatska razumjeti važnost dolaska predsjednika Tadića za budućnost Hrvatske, regije i Europe", rekao je Josipović i dodao da se upravo zato intenzivno diplomatski radi na dolasku predsjednika Tadića kako bi se osiguralo da "posjet bude na najboljoj mogućoj razini i da se njime prenesu najbolje poruke i za građane Hrvatske, posebno za stradalnike u Vukovaru, a naravno, i za Srbiju".

"Hrvatska, Srbija i druge zemlje u regiji zasigurno žele zajedničku europsku budućnost i to je jedan važan korak", naglasio je hrvatski predsjednik.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 24.10.10. 13:43

Gospodine Predsjedniče Josipoviću.Sve je to ok i mora se dalje bez obzira na tešku prošlost u kojoj je Srbija bila agresor pod jednom nazovimo,drugačijoj politici prema nama.ALI-Tadić i Srbija moraju jasno i nedvosmisleno dati službeno stajalište da bosanski Srbi nemaju šansu odcjepljenja od BIH i pripajanja Srbiji.Srpski stav mora biti jasan i nedvosmislen tako i službeno potvrđen.Inače Tadić nije vjerodostojan kao ni srpska politika prema ovim prostorima.Dok to ne učine tako njihova nazočnost nije prijateljska niti transparentna.A to je figa u džepu Srbije.Srbija boluje od Načertanija i njene doktrine a što je nedopustivo da se u tom ozračju "događaju prijateljstva".Naročito ne u Vukovaru-simbolu stradanja od te i takve politike.Riješite to ključno pitanje pa se družite koliko hoćete.Suradnja je nužnost iz ekonomskih i drugih razloga ali za to su nužni ključni preduvjeti.Ovo navedeno je ključan problem koji se mora nedvosmisleno raščistiti.Ili Vi mislite drugačije ?


registracija
11/10/10

agaSovulj, 24.10.10. 17:47

Srbija, tj Milosevic, je inicijator rata, bez svake dvojbe, ali je isto cinjenica da je naisao na jako plodno tlo u Hrvatskoj. Pogrebnik nase domovine je ratom htjeo etnicki cistu Hrvatsku, kao i to da joj izravna granice (o cilju da se kroz rat on i onih 200 obitelji obogate, to je druga prica). Postoje mnogi dokazi da je o tome usko suradivao sa svojim kolegom grobarom Srbije. Znaci, i Hrvatska snosi dobar dio odgovornosti za rat (makar se mnogi nece s tim sloziti), a pogotovo onaj u Bosni.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika