24.10.2010. / 14:42

Autor: Hina

Kosor šuti o Sanaderu: 'Ne želim odgovarati na pitanja o povratku nekog tko je otišao'

"Situacija je više nego dobra. Mi smo jedna zaista stabilna stranka, a ova naklapanja oko toga tko jest, a tko nije spavač sasvim sigurno nemaju utemeljenja. Vlada i vladajuća koalicija sasvim sigurno imaju većinu u hrvatskom parlamentu", poručila je premijerka

Jadranka Kosor (Foto: Boris Scitar/PIXSELL)Jadranka Kosor (Foto: Boris Scitar/PIXSELL)Predsjednica HDZ-a i vlade Jadranka Kosor odbila je danas tumačenja da je povratak Ive Sanadera u Hrvatski sabor "vruć kesten za HDZ", ističući da vlada i vladajuća koalicija sasvim sigurno imaju većinu u Saboru.

Kosor se danas pridružila tradicionalnoj HDZ-ovoj kestenijadi na zagrebačkom Bundeku, gdje je, na pitanje novinara smatra li Sanaderov povratak "vrućim kestenom", još jednom ocijenila da je zahtjev da se vladi izglasa nepovjerenje zajednička akcija Sanadera i SDP-a.

"Ništa nemam za dodati, nakon što je SDP izišao sa svojom inicijativom istoga dana kada je novi zastupnik aktivirao mandat. To je sasvim sigurno jedna akcija koja želi destabilizirati vladu i HDZ", ocijenila je Kosor, poručivši kako se "to neće ostvariti iz više razloga".

Naglasila je da je HDZ spreman za raspravu o povjerenju vladi te da "nema namjeru svaki dan odgovarati na pitanja o povratku nekog tko je otišao".

"To nema smisla. Ja moram svakodnevno rješavati velike i važne probleme, o kojima ovise mnogi u Hrvatskoj i koncentrirati se na to, a ne oko toga što je netko otišao u trenutku ogromne krize i nije objasnio nikome od nas zašto se to dogodilo", rekla je Kosor.

Dodala je da će se ubrzo saznati kako će vlada raditi u budućnosti, "na tragu najava koje je nedavno iznijela".

"Situacija je više nego dobra. Mi smo jedna zaista stabilna stranka, a ova naklapanja oko toga tko jest, a tko nije spavač sasvim sigurno nemaju utemeljenja. Vlada i vladajuća koalicija sasvim sigurno imaju većinu u hrvatskom parlamentu", poručila je premijerka.

Istaknula je i da je HDZ-u interes Hrvatske iznad uskog stranačkog interesa te da su u tijeku najvažniji procesi - završetak pregovora s Europskom unijom (EU), borba za gospodarski oporavak i borba protiv korupcije.

Premijerka Kosor je dodala da joj je "razumljivo što neki govore kako su to nedemokratski procesi" te naglasila da vlada ide do kraja u radu na ta tri stupa svog programa.

Inače, bivši premijer Ivo Sanader u petak je vrativši se u saborske klupe rekao da ga je na povratak u politiku "natjerao nevjerojatan nedemokratski razvoj događaja".

Premijerka nije željela dodatno objašnjavati jučerašnji sastanak sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom, a kazala je kako je susret bio "na tragu odličnih odluka, vezanih za nastavak pregovora s EU, koje smo odvojili od rješavanja graničnog pitanja".

"S velikim pouzdanjem čekamo studeni i zatvaranje triju novih poglavlja i naši razgovori su u tom kontekstu", istaknula je premijerka Kosor.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
27/4/10

fuzija2, 24.10.10. 17:22

U HDZ-ovackom coporu nemir zbog prehlade
koji su dobili prolijev i nezaustavno pisanje po saboru i svojim sjedalama od straha da im se
nebi priblizio "LAV" IVO SANADER, seksov
smrad je zasmrdio CIJELU HRVATSKU.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 24.10.10. 17:29

Kaze "situacija je vise nego dobra." Ne znam samo na koga misli. Mozda na one koji su cijelo vrijeme "radili za interes Hrvatske" jer sasvim sigurno vecini radnih ljudi koji trenutno imaju posao, a pogotovo onima koji ga nemaju, kao i vecini umirovljenika, situacija tesko da moze biti gora.


registracija
25/6/10

vidra, 24.10.10. 17:31

Sve velike ljubavi su tragične ljubavi,pa tako i s "dragim Ivom". Kako će završiti teledirigovana ljubav ili bolje rečeno EU.ljubav s Pahorom, treba čekati pa vidjeti.Sretno po Hrvatsku sigurno ne.


registracija
8/7/09

bankar, 24.10.10. 17:38

Jaca kaka!


registracija
24/6/10

darkone, 24.10.10. 17:57

Da je situacija u HDZ-u dobra vidili smo u petak u saboru.


registracija
11/1/10

fluid, 24.10.10. 18:54

@Vidra,kaže se teledirigirana a ne "teledirigovana".Kužiš razliku ?


registracija
11/1/10

fluid, 24.10.10. 19:04

Kosorica se nema šta ikoga bojati.A ako treba biti podozriva onda je to potrebno u njenoj stranci.Oni danas ovako sutra onako.Dakle danas je sve ali sutra može postati nitko.To je u HDZ-u notorna činjanica.


registracija
30/6/10

petrus7, 24.10.10. 23:53

Ma kravetina je to najobičnija.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika