24.10.2010. / 15:23

Autor: Totalsport

Renault se ispričao Red Bullu zbog motora, Vettel se ne predaje

- Sve smo odradili maksimalno dobro. Kontrolirao sam utrku i vodio pazeći na gume. Nismo mogli ništa više učiniti od onog što jesmo - rekao je Nijemac

Iz Renaulta, dobavljača motora za F1-momčad Red Bull Racing Team, službeno su se ispričali Austrijancima zbog slučaja otkazivanja motora na bolidu Sebastiana Vettela...

- Moram se ispričati cijelom timu zbog posustajanja motora. Bio je to vrlo loš rezultat za nas. Ostali smo bez ijednog boda, a startali smo u utrku na prvim dvama mjestima. Iznimno sam razočaran - rekao je glavni Renaultov inženjer Fabrice Lom.

Bolid je 23-godišnjem Nijemcu, u to vrijeme sigurnom na prvom mjestu u utrci, zakazao u 46. (od 55) krugu utrke za VN Koreje. Ubrzo nakon toga Fernando Alonso ga je prestigao, a Vettel je potom morao odustati jer se motor zapalio.

Mladi pilot, koji je s djelidbe drugog pao na četvrto mjesto u ukupnom poretku te sada za Španjolcem u Ferrariju zaostaje 25 bodova, nije, međutim, klonuo duhom.

- Sve smo odradili maksimalno dobro. Kontrolirao sam utrku i vodio pazeći na gume. Nismo mogli ništa više učiniti od onog što jesmo - rekao je Nijemac dodavši:

- Glave gore! Pred nama su dvije nove utrke. Znamo da imamo jaku momčad i da smo najbrži na stazi. Ništa još nije izgubljeno.

Vezane vijesti

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Dio čitatelja sigurno se sjeća putovanja na more po ljetnim vrućinama u već kultnim Renault „četvorkama“. Klima uređaja nije bilo, a u auto se jedva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika