24.10.2010. / 16:05

Autor: Hina

HSP nema povjerenje u Vladu: 'Što prije održati prijevremene izbore'

HSP će podržati zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi i zbog toga što smatraju da je iznimno loše da hrvatska vlada ovisi o, kako je rekao Srb, bilo kojoj interesnoj skupini, bilo da se radi o nacionalnim manjinama ili o strukturama stanovništva koje koriste ovakvu situaciju

Predsjednik HSP-a Danijel SrbPredsjednik HSP-a Danijel SrbPredsjednik HSP-a Danijel Srb danas je u Slavonskome Brodu, gdje je bio na izbornoj skupštini županijskoga HSP-a, ponovio da će ta stranka u Hrvatskom saboru podržati oporbeni zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi Jadranke Kosor.

Misli da se prijevremeni izbori trebaju održati što prije, jer je to "jedini način da Hrvatska izađe iz krize".

"Ne bude li prijevremenih izbora, pred Hrvatskom je mučna godina koja bi mogla izgledati kao posljednja sjednica Sabora na kojoj se prepucavalo oko potpuno nebitnih stvari dok se u Hrvatskoj gube radna mjesta, a nezadovoljni radnici štrajkaju glađu. Pitanje je ima li vlada snage provesti i one mjere koje su vezane za pristup u EU, pa stoga argument kako je proces pristupanja EU razlog da se ne održe prijevremeni izbori, ne drži vodu", kazao je Srb.

HSP će podržati zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi i zbog toga što smatraju da je iznimno loše da hrvatska vlada ovisi o, kako je rekao Srb, bilo kojoj interesnoj skupini, bilo da se radi o nacionalnim manjinama ili o strukturama stanovništva koje koriste ovakvu situaciju kako bi ostvarili korist za one predstavljaju.

Srb je ponovio i da se pravaši protive posjeti srbijanskog predsjednika Vukovaru jer se, kazao je, taj posjet koristi kako bi ojačao međunarodni ugled Srbije i od nje stvorilo regionalnog lidera.

"A pozicija regionalnog lidera nije samo politička pozicija, nego pozicija na osnovu koje se sklapaju novi poslovi, zapošljavaju ljudi i jača vlastito gospodarstvo a na štetu Hrvatske", smatra Srb.

Zajedno s Antom Đapićem, počasnim predsjednikom stranke, u Brodu je bio na izbornom zboru Županijskog vijeća HSP-a Brodsko-posavske županije za čijeg je predsjednika izabran Mirko Duspara, slavonskobrodski gradonačelnik.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 24.10.10. 22:39

E volija bi' vidit ove junake na vlasti!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika