25.10.2010. / 07:41

Autor: Hina

Slovenci u Piranu izabrali tamnoputog gradonačelnika Petera Bossmana

"Moja pobjeda pokazuje visoku razinu demokracije u Sloveniji", rekao je Bossman, koji je došao u Sloveniju prije 33 godine na studij medicine

Peter BossmanPeter BossmanLiječnik porijeklom iz Gane Peter Bossman izabran je u nedjelju u drugom krugu slovenskih lokalnih izbora na mjesto gradonačelnika Pirana, čime je Slovenija dobila svog prvog tamnoputog gradonačelnika, javljaju agencije.

Prema neslužbenim rezultatima, Bossman (54) je u drugom krugu s 51 posto glasova pobijedio svog protukandidata, dosadašnjeg gradonačelnika Tomaža Gantara iz lokalne stranke "Piran je naš", prenosi agencija STA.

"Moja pobjeda pokazuje visoku razinu demokracije u Sloveniji", rekao je Bossman, koji je došao u Sloveniju prije 33 godine na studij medicine.

Bossman je član socijaldemokrata (SD) premijera Boruta Pahora, vodeće stranke u vladajućoj koaliciji lijevog centra.

U prvom krugu slovenskih lokalnih izbora, održanom prije dva tjedna, izabrani su čelni ljudi u 134 općine. U nedjelju se glasovalo u preostale 74 općine u kojima u prvom krugu nijedan kandidat nije dobio natpolovičnu većinu.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika