25.10.2010. / 08:40

Autor: Hina

Još jedna nesreća HŽ-a: Iskočio vagon teretnog vlaka, nitko nije ozlijeđen

Prilikom iskakanja teretnog vagona oštećen je kolosijek pa je u prekidu sav željeznički promet između kolodvora Draganić i kolodvora Karlovac. Zbog toga su putnici jutrošnjih brzih vlakova na relaciji Zagreb - Split i Zagreb - Rijeka bili prevezeni na cijeloj relaciji autobusima

Pri ulasku u kolodvor Draganić, na pruzi Zagreb - Karlovac, jutros je u 4,26 sati iskočio 14. vagon kompozicije teretnoga vlaka koji se sa 16 vagona natovarenih umjetnim gnojivom kretao iz Kutine prema Šibeniku, javio je HŽ, dodajući da nije bilo ozlijeđenih ni smrtno stradalih niti je bilo onečišćenja okoliša.

Sve nadležne HŽ-ove službe kao i policija odmah su izašli na mjesto događaja kako bi se utvrdili uzroci i posljedice i organizirao popravak pruge. Na mjesto događaja krenuo je i pomoćni vlak koji će dići vagon nakon čega će početi sanacija kolosijeka.

HŽ očekuje da će se promet jednim kolosijekom uspostaviti tijekom prijepodneva, nakon čega će se nastaviti sanacija ostalog dijela oštećenog kolosijeka.

Prilikom iskakanja teretnog vagona oštećen je kolosijek pa je u prekidu sav željeznički promet između kolodvora Draganić i kolodvora Karlovac. Zbog toga su putnici jutrošnjih brzih vlakova na relaciji Zagreb - Split i Zagreb - Rijeka bili prevezeni na cijeloj relaciji autobusima dok će putnici lokalnih vlakova biti autobusima prevoženi između kolodvora Karlovac i kolodvora Jastrebarsko.

Zbog takve organizacije prijevoza putnika autobusima, vlakovi iz smjera Rijeke i Splita kasne između 20 i 60 minuta, izvijestio je HŽ.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika