25.10.2010. / 12:13

Autor: Hina

Dobit Telije Sonere poskočila zahvaljujući pametnim telefonima

Telia Sonera i njoj pridružene tvrtke privukle su oko 4,2 milijuna novih klijenata u trećem tromjesečju, čime se baza njihovih klijenata povećala na 156,6 milijuna

Neto dobit porasla je za 14 postoNeto dobit porasla je za 14 postoDobit nordijske telekomunikacijske grupe Telia Sonera u trećem je tromjesečju poskočila zahvaljujući većoj potražnji za uslugom podatkovnog prometa i boljim gospodarskim uvjetima na nekoliko tržišta, priopćeno je u ponedjeljak iz tog telekomunikacijskog diva.

Neto dobit je tako porasla za 14 posto na 6,5 milijardi kruna (989 milijuna dolara). Prihodi iskazani u švedskim krunama pali su pak za jedan posto na 26,7 milijardi kruna.

Zbog veće prodaje pametnih telefona povisili su se ukupni prihodi od usluga mobilne razmjene podataka i od prodaje opreme u nordijskoj regiji, dok su prihodi na području euroazijske regije bili poduprti gospodarskim oporavkom i većim brojem korisnika mobilnih telefona, izjavio je izvršni direktor Lars Nyberg.

Tako su neto prihodi u Kazahstanu, najvećem tržištu u euroazijskoj regiji, porasli za 20 posto iskazano u lokalnoj valuti. Ta regija obuhvaća još i Azerbajdžan, Uzbekistan, Tadžikistan, Gruziju, Moldaviju i Nepal.

Telia Sonera i njoj pridružene tvrtke privukle su oko 4,2 milijuna novih klijenata u trećem tromjesečju, čime se baza njihovih klijenata povećala na 156,6 milijuna.

Najveći telekomunikacijski koncern u sjevernoj Europi nastao je u prosincu 2002. spajanjem švedske Telije i finske Sonere.

Očekuje se da će grupa u prognozi najaviti više prihode u 2010.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika