25.10.2010. / 14:19

Autor: Hina

Ministrica financija upozorava: Prosvjedi stoje Francusku do 400 milijuna eura dnevno

Gornji dom francuskog parlamenta dao je u petak zeleno svjetlo predloženoj mirovinskoj reformi a očekuje se da će je ovog tjedni odobriti i donji dom

Christine LagardeChristine LagardeFrancuska ministrica financija Christine Lagarde upozorila je u ponedjeljak da masovni prosvjedi protiv predložene reforme mirovinskog sustava stoje gospodarstvo te zemlje do 400 milijuna eura dnevno.

Zbog prosvjeda protiv plana predsjednika Nicolasa Sarkozyja da podigne starosnu dob za umirovljenje sa 60 na 62 godine Francuska se bori s nestašicom goriva, prometnim kaosom i gomilama smeća, objavila je postaja.

Lagarde je za radijsku postaju Europe-1 kazala da francusko gospodarstvo zbog prosvjeda trpi troškove u rasponu od 200 do 400 milijuna eura dnevno. Ministrica je dodala da štrajkovi ozbiljno narušavaju i ugled Francuske u inozemstvu.

Demonstracije su na ulicama okupile milijune Francuza. Vremenski neograničeni štrajk radnika na željeznici i benzinskim postajama blokirao je prigradski i međugradski promet.

Gornji dom francuskog parlamenta dao je u petak zeleno svjetlo predloženoj mirovinskoj reformi a očekuje se da će je ovog tjedni odobriti i donji dom.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika