25.10.2010. / 14:21

Autor: Nacional.hr

Za Keruma nema krize: Splitski gradonačelnik najavio otvaranje četiri nova trgovačka centra

"Još je prerano da se o tome priča jer nemamo dozvole za nove trgovačke centre, no razmišljajući kako pomoći splitskom škveru došao sam na ideju da s njima dogovorimo posao obrade čelika od kojeg se mogu kvalitetno raditi i velike hale"

Željko Kerum (Foto: Nino Strmotić/PIXSELL)Željko Kerum (Foto: Nino Strmotić/PIXSELL)Za splitskog gradonačelnika Željka Keruma krize očito nema. Iako se još prije nekoliko mjeseci pisalo kako je njekov trgovački lanac u problemima, danas je najavio kako iduće godine njegova tvrtka namjerava otvoriti čak četiri nova trgovačka centra u Dalmaciji, a za izvođača radova u tom poslu mogao bi, kako je kazao, angažirati ni manje ni više nego - splitski škver.

"Još je prerano da se o tome priča jer nemamo dozvole za nove trgovačke centre, no razmišljajući kako pomoći splitskom škveru došao sam na ideju da s njima dogovorimo posao obrade čelika od kojeg se mogu kvalitetno raditi i velike hale. Uostalom, trenutno je na tržištu čelik jeftiniji od betona i uskoro ću pregovarati s čelnicima brodogradilišta", najavio je Kerum.

Kerum je danas primio francuskog veleposlanika Jeromea Pasquiera kojemu je predložio da popriča s direktorom Splitske banke, kako bi poduzetnici, mali i srednji, dobili povoljnije uvjete otplate kredita, a i nove plasmane svježeg kapitala.

"Ako imate utjecaj na Splitsku banku, možete im napomenuti da plasiraju sredstva u splitske projekte. Posao banke je trgovanje novcem, a ne da svoju robu drže u skladištim", kazao je Kerum francuskom veleposlaniku.

"Danas se sastajem s njihovim predsjednikom Uprave, prenijet ću mu poruke. Ali, i samo znate da nije lako uvjeravati bankare i nagovoriti ih da promijene svoje mišljenje", bio je Pasquierov odgovor.

Kerum se kao splitski gradonačelnik, ali i predsjednik Hrvatske građanske stranke osvrnuo i na incident Joška Svaguše, predsjednika Hajduka i člana njegove stranke.

"Bilo bi mu bolje da je iša u Vinkovce. Nije u redu da se stvari rješavaju na takav način, to šteti stranci, ali ja zapravo ne znam što se dogodilo. Treba biti gospodin i džentlmen i ja vjerujem da bi svi muškarci reagirali kad bi vidili da netko nekog čupa za kosu", poručio je Kerum Svaguši.

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika