25.10.2010. / 17:20

Autor: Hina

Spahija: Na ispitivanje vezano uz događaje u Kulini pozvan sam kao svjedok

Bivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, a danas trener turskoga Fenerbahčea Neven Spahija ističe u izjavi danas dostavljenoj Hini kako je pred istražnim sucem Županijskoga suda u Splitu, vezano uz događaje u vojnom zatvoru Kulinama 1992. godine, bio ispitan kao svjedok.

Neven SpahijaNeven SpahijaBivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, a danas trener turskoga Fenerbahčea Neven Spahija ističe u izjavi danas dostavljenoj Hini kako je pred istražnim sucem Županijskoga suda u Splitu, vezano uz događaje u vojnom zatvoru Kulinama 1992. godine, bio ispitan kao svjedok.

Kako navodi, istraga je tajna te u tom kontekstu ne može o svojem iskazu i svemu drugom što se ovih dana pojavilo u medijima iznositi bilo kakve dodatne informacije bez obzira na to što bi dane informacije i objašnjenja "rasvijetlila njegovu poziciju i pomogla mu u obaranju špekulacija" koje čine štetu njegovu ugledu i časti.

Naime, ovih su se dana u nekim medijima pojavile informacije da se Nevena Spahiju sumnjiči da je 1992. godine kao pripadnik 72. bojne vojne policije u šibenskome vojnom zatvoru batinao ratne zarobljenike.

Inače, za zlostavljanje i nečovječno postupanje prema srpskim ratnim zarobljenicima i civilima početkom rujna osumnjičene su četiri osobe koje su privedene u splitski zatvor Bilice.

Vezane vijesti

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

Bivši zamjenik predstojnika Ureda za zaštitu Ustavnog poretka Zdravko Mustač posvjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom da se Tomislava Merčepa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika