26.10.2010. / 10:25

Autor: Totalsport

Muster starta protiv 20 godina mlađeg sunarodnjaka

Musterova pauza od tenisa je trajala jedanaest godina (zadnji meč je igrao 1999. u Roland Garrosu kada je poražen od Ekvadorca Nicolasa Lapenttija), a onda se, odjednom, reaktivirao i ove godine počeo nastupati na ATP Challenger turnirima

Thomas MusterThomas MusterThomas Muster, 43-godišnji austrijski tenisač, u utorak će odigrati meč 1. kola ATP turnira u Beču. Bit će mu to prvi ogled na nekom od ATP turnira nakon 1999. godine...

Musterova pauza od tenisa je trajala jedanaest godina (zadnji meč je igrao 1999. u Roland Garrosu kada je poražen od Ekvadorca Nicolasa Lapenttija), a onda se, odjednom, reaktivirao i ove godine počeo nastupati na ATP Challenger turnirima. Povratak nije donio previše toga dobroga za nekada sjajnog tenisača, koji je dominirao zemljanim terenima. Nastupio je ove godine na šest ATP Challenger turnira, ali je ostvario tek jednu pobjedu.

To očigledno nije zadovoljavilo Musterove želje, pa je za turnir u Beču dobio pozivnicu organizatora, te će se okušati u mečevima (ili meču) s još jačim suparnicima nego što su oni na Challengerima.

Ždrijeb mu je u 1. kolu donio ogled protiv Latvijca Ernestsa Gulbisa, 24. igrača na svijetu, no Muster je imao sreće kao i njegov novi suparnik u premijernom ogledu, a to je 20 godina mlađi sunarodnjak Andreas Haider-Maurer, inače 157. igrač s ATP ljestvice.

Gulbis je otkazao nastup u Beču, a u glavnom turniru je mjesto pronašao Haider-Maurer kao sretni gubitnik. Taj je Austrijanac u 2. kvalifikacijskom kolu, nakon tri seta, pobijedio Hrvata Nikolu Mektića, a u 3. kolu kvalifikacija je predao meč Turčinu Ilhanu u gubitnoj situaciji.

No, nije mu se dogodilo ozljeda, već je meč predao zbog "osobnih razloga", pa će tako u utorak (ne prije 17.30 sati) odigrati meč s Musterom.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika