26.10.2010. / 12:15

Autor: Hina

Počinje 5. filmski festival u Rimu: Očekuju se Julianne Moore i Eva Mendes

Juliannne Moore uručit će se posebna nagrada, a Eva Mendes dolazi u vječni grad zbog uloge u "Last Night" Massy Tadjedin, u kojem glumi uz Keiru Knightley

Eva MendesEva MendesAmeričke glumice Julianne Moore i Evu Mendes očekuje se na crvenom tepihu 5. filmskog festivala u Rimu koji od 28. listopada do 5. studenoga predstavlja izbor nezavisnog filma.

"Ovogodišnje izdanje je međunarodno, rekla bih multikulturalno s nezavisnim filmovima autora rođenih velikom većinom 1964.", objasnila je direktorica festivala Piera Detassis prigodom predstavljanja festivala novinarima.

Od 16 filmova u utrci za Zlatnog Marka Aurelija, četiri su talijanska a među njima talijansko-njemačko-francuska koprodukcija "Miran život", tri su američka (npr. "Zečja rupa" s Nicole Kidman), dva australska, među kojima prvi film sina Kena Loacha, Jima ("Naranče i sunce").

Na festivalu koji je 2005. osnovao tadašnji rimski gradonačelnik, ljubitelj filma, Walter Veltroni, pretpremijerno će biti prikazano šest filmova, među kojima filmska adaptacija talijanskog stripa "Dylan Dog".

Juliannne Moore uručit će se posebna nagrada, a Eva Mendes dolazi u vječni grad zbog uloge u "Last Night" Massy Tadjedin, u kojem glumi uz Keiru Knightley.

Publici će biti predstavljeno 146 filmova i dokumentaraca koji će među sobom podijeliti 12 službenih nagrada i 11 dodatnih.

Vezane vijesti

Foto: Eva Mendes u globalnom lansiranju Reebok EasyTone kolekcije

Foto: Eva Mendes u globalnom lansiranju Reebok EasyTone kolekcije

Eva Mendes, glavna glumica u novom filmu Last Night s Keirom Knightley i Samom Worthingtonom, pridružila se Reeboku i obožavateljima Reebok EasyTonea… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika