26.10.2010. / 12:33

Autor: Hina , Nacional.hr

Taksisti blokirali Gornji grad, došli i pred središte SDP-a: 'Nema benzina i posla'

"Ostali smo bez benzina. I bez posla", jedino je što su zagrebački taksisti htjeli komentirati nakon što su saznali da se u Skupštini neće raspravljati o prijedlogu gradske uprave koji je za njih bio povoljniji

Foto: Ilustracija; Autor:
Marko Lukunic/PIXSELLFoto: Ilustracija; Autor: Marko Lukunic/PIXSELLDok su zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini raspravljali o rebalansu proračuna, odnosno smanjenju proračuna za 720 milijuna kuna i preraspodjeli proračunskog novca, zagrebački taksisti blokirali su ulaz u Staru gradsku vijećnicu duž Ćirilometodske ulice na Gornjem gradu. Taksisti su blokirali Gornji grad u znak prosvjeda protiv najnovije liberizacije tržišta. Uz blokadu na Gornjem gradu, nekoliko taksista okupilo se na Iblerovom trgu pred sjedištem SDP-a gdje također traže svoja prava.

"Ostali smo bez benzina. I bez posla", jedino je što su zagrebački taksisti htjeli komentirati nakon što su saznali da se u Skupštini neće raspravljati o prijedlogu gradske uprave koji je za njih bio povoljniji od onoga što predlažu klubovi zastupnika jer predviđa uvođenje manjeg broja novih taksista.

Govoreći o rebalansu, pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić je naglasio kako se već u prvoj polovici godine vidjelo da se proračun ne puni planiranom dinamikom pa je sada i smanjen na 6,6 milijardi.

HDZ-ov zastupnik Jasen Mesić primjetio je da se rebalans izglasa uvijek kad se dovodi u pitanje opstanak Skupštine.

"Uspjeli ste izvući za Holding veće dotacije, a da ondje nije napravljeno ništa da građani bolje žive", dodao je.

Davor Bernardić (SDP) se založio da se ubuduće za mjesnu samoupravu dade više novca, više ovlasti, ali i više odgovornosti.

Na zahtjev HSS-ovih zastupnika rasprava je prekinuta kako bi se riješio problem s taksistima koji prosvjeduju pred Skupštinom, a stanku je tražio i SDP.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 26.10.10. 12:44

To je KRADEZEOV sistem monopola. RUŠITI GAMAD SKUPA S KRADEZEOM. Dođe kraj velikim cijenama kao što će doći kraj nesposobnim vladarima.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika