26.10.2010. / 12:47

Autor: Hina , Nacional.hr

Preminuo Paul, najpoznatija hobotnica na svijetu

Hobotnica iz Aquarium Sea Lifea u Oberhausenu, koja se proslavila tijekom ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi, preminula je u utorak, 26. listopada

Foto: WikipediaFoto: WikipediaNajpopularnija hobotnica na svijetu, Paul iz njemačkog grada Oberhausena, koja se proslavila tijekom ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva koje se održalo u Africi, preminula je u utorak, 26. listopada.

Vodstvo Marine Life Centra u Oberhausenu izrazilo je žaljenje što ih je napustila 'najpoznatija hobotnica na svijetu' poručivši svim obožavateljima kako je Paul "uginuo prirodnom smrću".

Sa ovoga svijeta tako odlazi hobotnica iz Aquarium Sea Lifea u Oberhausenu koja nijednom nije pogriješila ishod dvoboja na SP-u u Južnoj Africi, a predvidjela je i pobjedu Španjolske u finalu što se na kraju i dogodilo.

Doduše, Paul je predviđao i neke rezultate tijekom 'Eura 2008', međutim tada još nije bio toliko precizan.

Predviđanje se obavljalo na način da su se na dvije posudice s hranom postavljale zastave zemalja koje igraju, a pobjednik je ona reprezentacija čijoj je posudici Paul prvi prilazio.

Nakon SP-a Paul je otišao u zasluženu mirovinu, a njegov posljednji zadatka bilo je fotografiranje s loptom i vlastitim trofejem svjetskog prvaka. Paul je dobio i svoju pjesmu, a postao je i hit na YouTubeu gdje je njegove prognoze vidjelo više od 500.000 posjetitelja. Vodstvo morskog parka nije propustilo iskoristiti Paulovu popularnost, pa su sjajno zaradili na prodaji igračaka, odjeće i aplikacija za mobitele s Paulovom slikom.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika