26.10.2010. / 15:16

Autor: Totalsport

Spahija: Ciboni kapa dolje za ono što radi

- Cibona ima ozbiljnu momčad. Čestitke vodstvu i momčadi koja pokazuje karakter. Očekivao se raspad sistema, a oni su sve bolji i bolji i zbog toga im skidam kapu. Najozbiljnije, sretan sam što ćemo, želimo li doći do pobjede u Zagrebu, morati dati sve od sebe. Još jednom, kapa dolje za sve što rade

Neven SpahijaNeven SpahijaU četvrtak će u Draženovom domu s početkom u 18.30 sati susret drugog kola Euroligine skupine C odigrati košarkaši Cibone i istanbulskog Fenerbahçea...

Na različit su način ove dvije momčadi ušle u europski dio sezone. Cibona je to učinila porazom kod aktualnog prvaka Barcelone (80-66), dok je turski klub trojice Hrvata u ovosezonskoj premijeri svladao Lietuvos Rytas (86-69).

Pod vodstvom Nevena Spahije, Feneru u ovome trenutku ide nepogrešivo dobro. U nacionalnom prvenstvu upisane su dvije pobjede, a uz spomenutu euroligašku sasvim je vidljivo da je momčad u dobroj formi.

- Prerano je donositi neke sudove, no mislim da smo na tragu da budemo prava momčad. Uz pobjedu protiv Petkima svladali smo i Banvit, izuzetno ozbiljan tim s kojim je Fener u prošloj sezoni imao dosta problema u utakmicama doigravanja. Sada su slavili i kod Beşiktaşa. Jaki su, mislim da se neće mnoge momčadi osladiti pobjedama kod njih - kazao je Spahija u uvodu razgovora za Totalsport.

Bivšem hrvatskom izborniku Turska je osma zemlja u kojoj gradi trenersku karijeru. Apsolutno je oduševljen onime što ga okružuje.

- Ugodno sam iznenađen sa svih strana. Istanbul dobro poznajem, a ono što ovaj klub nudi naprosto je fenomenalno. Sve je kako i treba biti. Uvjeti rada su izvrsni, trening-centar sjajan, nova dvorana je u izgradnji, planovi za budućnost se znaju. Navijači su izvrsni, daju nam veliku podršku. Jednom riječju izvrsno.

Kada je u ljeto ove godine Spahija potpisao dvogodišnji ugovor pred njega su stavljeni i klupski ciljevi. Nimalo se oni ne razlikuju od onih kakve je i sam u Istanbul donio.

- Fener je veliki klub i zna se što se od njega očekuje. Naslov u prvenstvu i Kupu, te plasman među posljednja četiri u Euroligi su smjernice u sezoni. No, meni ih nitko ne treba apostrofirati, i ja tražim maksimum. Što se same TBL lige tiče, mislim da je ove sezone bolja no ikada, a dolazak Allena Iversona u nju (očekuje se da potpiše za Beşiktaş, op.a.) dodatno će ju gurnuti u medijsku žižu.

Igrama Marka Tomasa i Roka Lenija Ukića je zadovoljan:

- Imaju još rezervi, ali igraju kako trebaju.

Na prognozu utakmice protiv Cibone, svog nekadašnjeg kluba, Spahija nije želio trošiti riječi, međutim, htio je podvući koliko cijeni ono što se radi pod "tornjem":

- Cibona ima ozbiljnu momčad. Čestitke vodstvu i momčadi koja pokazuje karakter. Očekivao se raspad sistema, a oni su sve bolji i bolji i zbog toga im skidam kapu. Najozbiljnije, sretan sam što ćemo, želimo li doći do pobjede u Zagrebu, morati dati sve od sebe. Još jednom, kapa dolje za sve što rade.

Vezane vijesti

Fenerbahçe raskinuo sa Spahijom

Fenerbahçe raskinuo sa Spahijom

Hrvatski strateg Neven Spahija od ponedjeljka više nije trener turskog košarkaškog kluba Fenerbahçe. Tu je vijest na svojoj službenoj internetskoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika