26.10.2010. / 16:37

Autor: Hina , Nacional.hr

Hebrang: 'Tko želi srušiti premijerku taj je protiv Hrvatske. I da, ja uvijek govorim istinu'

Hebrang je dodao da je Kosor zaslužna i za uklanjanje barijera u pregovorima za članstvo u EU, posljedica čega je, kazao je, i činjenica da je Hrvatska danas pred vratima EU, a velike su joj zasluge, dodaje, i jer je za njezina mandata počela "vrlo ozbiljna bitka protiv korupcije i kriminala"

Jadranka Kosor i Andrija HebrangJadranka Kosor i Andrija HebrangPredsjednik HDZ-ovog Kluba zastupnika Andrija Hebrang najavio je danas da će taj klub sutra, za saborske rasprave o SDP-ovu prijedlogu da joj se izglasa nepovjerenje, premijerku Jadranku Kosor braniti naglašavajući sve njezine uspjehe od kada je zasjela na čelo vlade, te istaknuo da je protiv Hrvatske onaj koji želi srušiti takvu premijerku.

"Mi na objede uvijek odgovaramo istinom i argumentima", izjavio je Hebrang novinarima uoči sjednice HDZ-ova kluba u Saboru, koji je inače poznat po izjavi da 'ne laže, nego samo ponekad ne govori istinu'.

Naglasio je da je koalicijska vlada pod vodstvom Jadranke Kosor počela funkcionirati u trenutku kada je vladu i stranku ostavio njihov bivši predsjednik Ivo Sanader, u vrlo teškoj situaciji kada je Hrvatsku počela zahvaćati globalna kriza.

12.10.2010 - Dan kad je Hebrang u javnosti rekao istinu?!

Kad Hebrang krene kritizirati: Nije uvijek laž, ali je zato licemjerje

"Hrabro se prihvatila toga, izlazimo iz krize", poručio je Hebrang, izvijestivši da u ovom tromjesečju Hrvatska bilježi pozitivni prirast BDP-a, da raste indeks proizvodnosti i izvoza, posebno u zemlje EU i SAD. "Dakle, oporavljamo se od krize, što je u velikom dijelu njezina zasluga, naravno i globalnog oporavka", istaknuo je.

Hebrang je dodao da je Kosor zaslužna i za uklanjanje barijera u pregovorima za članstvo u EU, posljedica čega je, kazao je, i činjenica da je Hrvatska danas pred vratima EU, a velike su joj zasluge, dodaje, i jer je za njezina mandata počela "vrlo ozbiljna bitka protiv korupcije i kriminala".

"Tko želi srušiti takvu premijerku, taj je protiv Hrvatske", poručio je.

'Tko je želi srušiti, taj napada samu Hrvatsku': Jadranka Kosor, utjelovljenje partije, odnosno države, odnosno svejedno'Tko je želi srušiti, taj napada samu Hrvatsku': Jadranka Kosor, utjelovljenje partije, odnosno države, odnosno svejednoNovinare je zanimalo i hoće li na sjednici Kluba biti riječi i o predsjedniku Sabora Luki Bebiću, koji prošloga petka nije dozvolio da HDZ bez odluke Predsjedništva Sabora odlučuje gdje će sjediti Sanader.

Hebrang je odgovorio da oko toga neće biti govora, budući da je osobno već sve objasnio. "Radi se o drugačijem tumačenju jednog nespretno složenog članka Poslovnika koji kaže da Predsjedništvo Sabora odlučuje o mjestima zastupnika u sabornici, na temelju njihove pripadnosti klubu, što znači da je Predsjedništvo i do sada određivalo klubu mjesta, a unutar tih mjesta smo se mi sami raspoređivali", rekao je Hebrang.

Naglasio je da je u petak predložio upravo da se unutar HDZ-ova kluba sami dogovore o rasporedu sjedenja. "Gospodin Bebić je tumačio drugačije, da to mora odobriti Predsjedništvo sabora. Ne vidim razloga da to Predsjedništvo ne odobri", rekao je Hebrang.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 26.10.10. 16:54

Dok ne pohapsi i oduzme imovinu Pašaliću,Škegri,Greguriću i inima,ništa od njenog poštenja.I glupi Hebrangu.Ne poistovjećuj osobu sa Hrvatskom.Ona je samo službenik države kao što sam i ja službeno građanin Hrvatske.Otpili više sa tim preuveličavanjem pojedninca do božanske ili mesijanske uloge.Da sam ja to što je ona,budi siguran da ti nebi postojao kao političar.A Hrvatska nebi bila tu gdje je.Dakle njezin grobarski status državne sahraniteljice posljednjih 20 godina za Hrvatsku ne diži na pijedestal kamo ne pripada.Misliš da su svi građani potkupljivi i glupi?E pa zajebao si se a to će ti i povijest reći.Kad-tad !


registracija
11/10/10

agaSovulj, 26.10.10. 16:59

Uhodane sheme - pozivi na domoljublje. Jos mu samo fali i prebrojavanje krvnih zrnaca i onda ce se sve znat - tko je za a tko protiv Hrvatske. Sramota tko sve odlucuje u nase ime o nasoj buducnosti.


registracija
21/3/10

arcanius, 26.10.10. 17:32

nije Jaca Hrvatska... Jaca je voditeljica radio emisije koja je mimo volje naroda postavljena na mjesto premijera...
vrati stan Jaca.... to ti NIKAD ne bum zaboravil!!!!!!... iako je dio javnosti zaboravio na braću Drobce....


registracija
3/9/10

vasiona55, 26.10.10. 17:41

"Gospon Shimadzu" si stvarno previše dozvoljava. Koga on to brani? I od koga? Kome svi oni, nedodirljivi, odgovaraju? Tko ih je postavio tamo gdje se nalaze? Banda obična, ohola, lopovska, samoživa... Sve vas redom treba smijeniti, oduzeti vam oduzeto od naroda i smjestiti vas na goli otok. Za primjer idućima, kako više nikada nikome ne bi palo na pamet ponašati se i raditi kako vi radite zadnjih 20 godina. Sram vas bilo.


registracija
30/3/09

radar, 26.10.10. 17:43

aga ne kenjaj kvake...

ova vijest bi u jednoj civiliziranoj i uređenoj zemlji bila vijest godine, al u moru naših sranja fejk torbica premijerke nije tolika bruka...

po meni nije problem ako kosta 15k, problem je sto je sad u pitanju laž o tome, a ako je stvarno fejk, onda je to žešća sramčina


registracija
3/9/10

vasiona55, 26.10.10. 17:44

I još samo ovo; želim od sveg srca da vas srušimo. Čim, čim prije. Za dobrobit Hrvatske i svih njenih napaćenih građana


registracija
29/11/09

Ivis, 26.10.10. 17:52

Ovaj je stvarno maximalna 'budala'. U HDZ-u, pocev od Tudjmana, Seratora,sada Jace, sve bolji od najboljega. Bilo bi smijesno da nama nije sve teze i teze! Ova usrana 'konjina' mogao bi zacepiti, ukoliko iti malo zeli dobro Hrvatskoj. Sto to nije govorio, dok je drzala vrecu svome Ivi?


registracija
24/5/09

Sharp, 26.10.10. 18:29

Buahaha... sta nije slicnu retoriku imao i Georg W. Bush.... tko nije za nas, taj je protiv nas ! sljedeca izjava bi mogla glasati, tko ne bira HDZ je protiv Hrvatske.... adio pameti, adio demokracija !


registracija
15/2/06

SigaZG, 26.10.10. 19:15

podržavam fluida u svakoj njegovoj rijeći,tomu se nema kaj dodati


registracija
4/1/09

miroljubiv, 26.10.10. 20:08

Fluide,potpisujem svaku tvoju riječ.samo ima jedna velika ogromna greška,što je naš narod jako dvoličan i dodvorio bi se i samom vragu,samo da je njemu dobro.premijerka je samonametnuta,a to bitno mijenja njenu ulogu u hrvatskoj povijesti.nikad ju ne bi izabrali,da se nas građane pitalo. hvala Fluide za komentar,moje javne čestitke!


registracija
27/8/09

Lujo1, 26.10.10. 21:21

Već sam puno put rekel - kakav otac takav sin!
I htel sam napisati samo jednu reć za hebranga . govno - ali me je petrus7 preduhitril!


registracija
30/8/10

TonyP, 27.10.10. 01:46

HDZ mora nauciti lekciju da su ljudi zamjenjivi. A SDP to moze primjeniti na sebe, bez da ponavlja na svojoj kozi. I da ne uvodi svoje tajkune kao zadnji put, sa njihovim jahtama i lisicama. Jer vlas zastupa sve i one koji nisu glasovali za pobjednicku partiju. Hrvatska nije nicija prcija da s njom postupa po svojoj volji! Ako treba nek izbori budu i cesce, dok se lekcija iz demokracije svlada, jer inace ni MUP, ni DORH, USKOK nece moci obavljati svoju ulogu, vec ce se dodvoravati raznim "mestrima od kuzine".


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika