26.10.2010. / 17:29

Autor: Hina

Zapovjednik specijalne policije: Dali smo sve od sebe da situaciju u Solinu riješimo mirnim putem

Po njegovim tvrdnjama Grgić je u naprtnjači imao još šest bomba te je policija morala "postupiti onako kako je postupila", odnosno intervenirati pucnjavom. Jer, dodao je, prve se kuće nalaze samo desetak metara od benzinske postaje na kojoj se događala drama

Zapovjednik specijalnih postrojbi MUP-a Zdravko Janić (Foto: Nino Strmotic/PIXSELL)Zapovjednik specijalnih postrojbi MUP-a Zdravko Janić (Foto: Nino Strmotic/PIXSELL)Zapovjednik specijalne policije Zdravko Janić danas je izjavio kako su učinjeni krajnji napori da se 16-satna drama s 40-godišnjim muškarcem, koji je bio zaposjeo autocisternu na benzinskoj postaji na Meterizama između Splita i Solina, završi mirno i bez žrtava, ali da su pripadnici specijalne policije bili prisiljeni reagirati pucnjavom iz vatrenog oružja, u kojoj je usmrćen Ivica Grgić.

"Žao mi je što je ta akcija završila smrtnim slučajem", rekao je Janić za današnjeg posjeta pripadniku specijalne policije u splitskom KBC-u gdje se nalazi nakon jutrošnje ozljede od krhotina bombe koju je bacio Grgić prema specijalnoj policiji.

"Dali smo sve od sebe da tu situaciju riješimo mirnim putem, ali nije išlo jer je Grgić odlučio ići do kraja te je bacio dvije bombe, a kad je izvukao upaljač treće, onda su u njega ispaljeni hitci", kazao je Janić.

Po njegovim tvrdnjama Grgić je u naprtnjači imao još šest bomba te je policija morala "postupiti onako kako je postupila", odnosno intervenirati pucnjavom. Jer, dodao je, prve se kuće nalaze samo desetak metara od benzinske postaje na kojoj se događala drama od jučer u 16,30 sati kad je zaposjeo autocisternu na benzinskoj postaji na Meterizama i cijelu noć odbijao predati se prijeteći da će aktivirati eksplozivne naprave.

Pokušali smo iscrpljivanjem odvratiti Grgića od njegovih nauma, ali nismo uspjeli, rekao je Janić.

Pripadnik specijalne policije, koji je jutros ranjen krhotinom bombe, operiran je u splitskome KBC-u i nije u životnoj opasnosti.

Vezane vijesti

Deaktivirana bomba od 250 kg u Sjevernoj Irskoj

Deaktivirana bomba od 250 kg u Sjevernoj Irskoj

Deaktivirana je bomba teška 250 kg pronađena u ostavljenom kombiju na jugoistoku Sjeverne Irske, objavila je u subotu policija koja je pronašla i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika