26.10.2010. / 19:00

Autor: Hina

Policija o oružanom sukobu Roma: Pokazali su volju da prekinu sukob i osvete

Na novinarski upit nije li policija djelotvornijim postupanjem taj osvetnički obračun mogla spriječiti, Ćelić je rekao da su policijski službenici osigurali domove počinitelja i oštećenika u tom događaju, kao i Opću bolnicu u Ogulinu u kojoj su se nalazili ozlijeđeni te da su obilazili romska naselja u Ogulinu i Karlovcu

Nakon jučerašnjega kaznenog djela teškog ubojstva zbog osvete i mržnje policija je u tijeku kriminalističkog istraživanja osumnjičila trojicu muškaraca u dobi od 14, 36 i 42 godine da su jučer na državnoj cesti D1 između Draganića i Ilovca pucali iz svog osobnog automobila na teretno vozilo i ubili 54-godišnjaka te teško ozlijedili dvije ženske osobe u dobi od 43 i 15 godina, rečeno je na tiskovnoj konferenciji karlovačke PU.

Tijekom kriminalističkog istraživanja za teško ranjavanje dviju osoba u subotu u Otoku Oštarijskom te ubojstva jedne i ranjavanja dviju osoba jučer u Karlovcu policija je poduzela hitne istražne radnje, ali i pretrage domova svih obitelji romske zajednice koje su povezane s tim dvama oružanim obračunima, rekao je načelnik karlovačke Policijske uprave (PU) Josip Ćelić.

Kako se oružani sukobi ne bi nastavili, danas se u Karlovcu ravnatelj policije Oliver Grbić sastao s predstavnicima romskih obitelji. Načelnik Ćelić kazao je da su Romi na sastanku unatoč tuzi i boli jedni drugima izrazili žaljenje i pokazali volju da prekinu sukobe i osvete.

Na novinarski upit nije li policija djelotvornijim postupanjem taj osvetnički obračun mogla spriječiti, Ćelić je rekao da su policijski službenici osigurali domove počinitelja i oštećenika u tom događaju, kao i Opću bolnicu u Ogulinu u kojoj su se nalazili ozlijeđeni te da su obilazili romska naselja u Ogulinu i Karlovcu, ali kako treba znati da se osvetnički obračun dogodio na cesti te da policija nije mogla osigurati takav prostor.

Na upit o motivima sukoba Ćelić je odgovorio da se kao mogući motivi ispituju i dugovi i međusobni odnosi povezani sa ženom koja navodno "balansira" između sukobljenih ljudi.

Na upit trebaju li Karlovčani i Draganićani strahovati od novih osvetničkih sukoba, Ćelić je kazao kako će vrijeme pokazati da je današnji sastanak bio uspješan.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 26.10.10. 21:38

A kaj vi verujete ciganima?
Jel sad shvačate Sarkozija?!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika