27.10.2010. / 09:00

Autor: Hina

Prvi automobil na struju prevalio 600 km bez punjenja

Elektroautomobil, zajednički projekt tvrtke DBM Eneergy i Lekker Energie, preinačeni je model A2 marke "audi". No, za razliku od dosadašnjih elektroautomobila, on se na prvi pogled ne razlikuje od serijskog A2

Prvi automobil na struju u utorak je uspio prijeći 600 kilometara, od Muenchena do Berlina, bez stanke za punjenje akumulatora, što je ocijenjeno kao proboj u razvoju elektroautomobila za svakidašnjicu.

"Taj automobil pokazuje da je Njemačka u svjetskom tehnologijskom vrhu", rekao je na svečanu dočeku u Berlinu njemački ministar gospodarstva Reiner Bruederle. Naglasio je kako sada treba taj tehnološki uspjeh treba pretvoriti u uspjeh na tržištu.

Elektroautomobil, zajednički projekt tvrtke DBM Eneergy i Lekker Energie, preinačeni je model A2 marke "audi". No, za razliku od dosadašnjih elektroautomobila, on se na prvi pogled ne razlikuje od serijskog A2. Do sada su prije svega akumulatori zauzimali dobar dio prostora prtljažnika. Nova generacija akumulatora je manja i učinkovitija. Do sada su automobili isključivo na električni pogon prevaljivali najviše do 70 kilometara.

"Postignuti svjetski rekord pokazuje da 600 kilometara bez punjenja akumulatora nije utopija", rekao je Bruederle.

Komentari

registracija
9/2/10

nlukac11, 27.10.10. 20:49

čim prije tim bolje


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika