27.10.2010. / 12:22

Autor: Hina

Snimanje 'Hobita' ipak na Novom Zelandu

Nakon dvomjesečnog sukoba koji se gotovo pretvorio u državnu aferu, novozelandska vlada pristala je na nove ustupke kako bi na svojem tlu zadržala projekt u produkciji Warner Brosa procijenjen na 500 milijuna američkih dolara

Peter JacksonPeter JacksonSnimanje filmova adaptiranih prema romanu "Hobit" u režiji Petera Jacksona, neko vrijeme dovedeno u pitanje sukobom sa sindikatom glumaca, odvijat će se ipak na Novom Zelandu nakon što je zaključen sporazum s američkim studijem, izjavio je u srijedu novozelandski premijer John Key.

Nakon dvomjesečnog sukoba koji se gotovo pretvorio u državnu aferu, novozelandska vlada pristala je na nove ustupke kako bi na svojem tlu zadržala projekt u produkciji Warner Brosa procijenjen na 500 milijuna američkih dolara.

Zauzvrat će Warner Bros promovirati Novi Zeland kao destinaciju u svojoj marketinškoj kampanji, kazao je Key.

"Jako sam sretan da smo došli do tog sporazuma", kazao je Key.

"Snimanje filma neće samo sačuvati tisuće radnih mjesta Novozelanđana nego i omogućiti nastavak uspjeha 'Gospodara prstenova'", dodao je premijer.

Snimanja su velika blagodat za gospodarstvo u zemlji gdje filmska industrija obrće tri milijarde novozelandskih dolara (1,62 milijarde eura).

Vezane vijesti

Video: Izašao trailer za film 'The Hobbit: An Unexpected Journey'

Video: Izašao trailer za film 'The Hobbit: An Unexpected Journey'

Objavljen je prvi trailer za film 'The Hobbit: An Unexpected Journey' rađen po knjizi 'Hobit' Johna Ronalda Reuela Tolkiena. O filmu se priča još od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika