27.10.2010. / 12:25

Autor: Hina

Deutsche Bank poslovao s gubitkom zbog Postbanka

Ako se izuzme trošak od 2,3 milijarde eura vezan za Postbank, Deutsche Bank je u trećem tromjesečju ostvario neto dobit od 1,1 milijardu eura

Deutsche bank je bez Postbanka ostvarila dobitDeutsche bank je bez Postbanka ostvarila dobitNajveća njemačka banka Deutsche Bank izvijestila je u srijedu da je u trećem tromjesečju poslovala s gubitkom zbog troška povezanog s kupovinom udjela u Deutsche Postbanku.

Neto gubitak iznosio je 1,21 milijardu eura, u usporedbi s dobiti od 1,38 milijardi eura u istom razdoblju prošle godine.

Deutsche Bank upozorio je u rujnu kako očekuje gubitak zbog jednokratnog troška od 2,3 milijarde eura vezanog uz Postbank, koja ima najveću mrežu za poslovanje s građanima u Njemačkoj.

DB je odlučio kupiti Deutsche Postbank kako bi smanjio ovisnost o poslovima investicijskog bankarstva kroz proširenje odjela za poslovanje s građanima.

Za potrebe kupovine većinskog udjela u Deutsche Postbanku, Deutsche Bank odlučio je prodati dionice i tako prikupio rekordne 10,2 milijarde eura. Trenutno ima oko 30 posto udjela u Postbanku.

Ako se izuzme trošak od 2,3 milijarde eura vezan za Postbank, Deutsche Bank je u trećem tromjesečju ostvario neto dobit od 1,1 milijardu eura.

Potvrdio je također da će u 2011. ostvariti ciljanu dobit prije oporezivanja od 10 milijardi eura.

U trećem su tromjesečju prihodi ključnog odjela korporativnog bankarstva i vrijednosnih papira pali na 4,2 milijarde eura, sa 4,4 milijarde eura u istom razdoblju prošle godine.

Ukupni prihodi grupe iznosili su pet milijardi eura. Ako se izuzme trošak vezan za Postbank, iznosili su 7,3 milijarde eura.

Vezane vijesti

Masna bankarska zarada na valu krize

Masna bankarska zarada na valu krize

Banke u Hrvatskoj su u razdoblju od 2008. do 2011. godine samo na kamatama zaradile 42 milijarde kuna, u istom razdoblju banke su naplatile ukupno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika