27.10.2010. / 16:20

Autor: Martina Čizmić, Hina

Karlovac: U polju kukuruza pronađen mrtav mladić, otrovao se opasnim plinom?

Prozori automobila oblijepljeni su papirima na kojima je nacrtana mrtvačka glava i upozorenja o otrovnim plinovima

(Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL)(Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL)Karlovačka policija jutros je na poljskom putu u Mekušju otkrila automobil u kojem je pronađeno mrtvo tijelo mlađeg muškarca za kojeg se pretpostavlja da je počinio samoubojstvo.

Naime, prozori automobila oblijepljeni su papirima na kojima je nacrtana mrtvačka glava i upozorenja o otrovnim plinovima. Policija je zbog opasnosti za okolinu zatvorila sve prilazne ceste, a vatrogasci su automobilu prilazili opremljeni vatrogasnim maskama. Iz Zagrebačkog centra upućeni su toksikolog i priotehničar kako bi se otklonila mogućnost eventualnih eksplozivnih naprava unutar automobila.

Policija je zatvorila prilazne ceste (Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL)Policija je zatvorila prilazne ceste (Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL)Nešto poslije podneva na mjesto događaja stigao je pokretni laboratorij za mjerenje količine plinova u zraku kako bi se točno identificirao plin koji se širio oko automobila. Prvotne informacije govorile su o sumporovodiku zbog smrada po pokvarenim jajima koji se širio okolicom.

Radio Mrežnica javlja kako su stanovnici obližnjih kuća izjavili da je automobil na poljskom putu već dva dana, te da se u tom periodu osjetio jaki smrad. Policiji je navodno taj smrad već bio prijavljen nakon čega je i otkriven automobil s tijelom.

Nema tragova opasnog plina

Automobil su tijekom poslijepodneva otvorili toksikolozi zagrebačkog Zavoda za javno zdravstvo "Andrije Štampara" te svojim uređajima nisu očitali tragove nikakvog otrovnog plina.

"Rečeno nam je da je hidrogen sulfid, ako ga je i bilo u automobilu, već ishlapio te da mjesto događaja i širi prostor nije otrovan", rekao je zapovjednik karlovačkog JVP-a Robert Hranilović.

Karlovačkoj policiji su u pomoć na očevid došli i djelatnici Centra za kriminalističko vještačenje "Ivana Vučetića" te se sada prikupljaju svi dokazi i tragovi.

Dežurni sudac istražnog centra Ivan Perković kazao je za Hinu da treba utvrditi je li riječ o samoubojstvu mladića ili se sumnja na nasilnu smrt, o čemu očekuje obavijest policije, kazao je.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika