27.10.2010. / 14:14

Autor: Hina

Video: Ahamadinedžad i Morales zaigrali nogomet - iranski šerif prošao bez ozlijede prepona

Diplomatsko zbližavanje Irana i Latinske Amerike donijelo je i organizaciju prijateljske utakmice nogometnih reprezentacija Irana i Brazila prije tri tjedna u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Evo Morales Mahmud Ahmadinedžad (Foto: Reuters)Evo Morales Mahmud Ahmadinedžad (Foto: Reuters)Bolivijski predsjednik Evo Morales i njegov domaćin, iranski kolega Mahmud Ahmadinedžad političko su zbližavanje okrunili i nogometnom utakmicom u utorak navečer u Teheranu, igrajući u istoj momčadi s iranskom nogometnom zvijezdom Karimom Bagerijem.

Svaki je predsjednik postigao po jedan zgoditak u susretu koji je završio neriješeno s 4-4, ali je predsjednička ekipa kasnije pobijedila na penale. Obojica su i u tom segmentu bila uspješna.

Morales je u nedjelju stigao u trodnevni posjet Teheranu u cilju jačanja gospodarskih odnosa dviju zemalja. Iran je zadnjih godina znatno razvio odnose s Latinskom Amerikom, napose s Venezuelom, Bolivijom, Brazilom i Nikaragvom koje ne slijede američka nastojanja da se Iran što više izolira na međunarodnoj sceni.

Diplomatsko zbližavanje Irana i Latinske Amerike donijelo je i organizaciju prijateljske utakmice nogometnih reprezentacija Irana i Brazila prije tri tjedna u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Može se kazati da je u ovom konkretnom slučaju Ahmadinedžad poprilično hrabar čovjek. Naime, Morales je na prošloj nogometnoj utakmici iz sve snage udario protivničkog igrača u jaja, nakon što ga je ovaj faulirao. Ipak, olakotna okolnost za iranskog šerifa jest činjenica da su igrali u istoj momčadi.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika