27.10.2010. / 14:47

Autor: Hina

Konzum nudi 120 kuna za dionicu Žitnjaka preostalim dioničarima

U prvom polugodištu ove godine Žitnjak je poslovao s gubitkom u iznosu 2,9 milijuna kuna, što je za 17,47 posto manji gubitak nego u istom razdoblju lani

Konzum je prošle godine preuzeo ŽitnjakKonzum je prošle godine preuzeo ŽitnjakTrgovački lanac Konzum objavio je putem Zagrebačke burze ponudu dioničarima za kupnju dionica Žitnjaka u kojoj za dionicu nudi 120 kuna.

Za svaku dionicu Žitnjaka koja je otplaćena u cijelosti Konzum nudi 120 kuna, s rokom plaćanja od pet dana od dana ovjere ugovora kod javnog bilježnika, navodi se u obavijesti.

Konzum je većinski vlasnik trgovačke tvrtke Žitnjak s udjelom od 86,08 posto u temeljnom kapitalu.

Osnovni poslovni motiv ulaska Konzuma u vlasničku strukturu Žitnjaka bio je širenje maloprodajne i veleprodajne mreže Konzuma u Zagrebu. Na taj je način, Konzum je preuzeo cjelokupno poslovanje Žitnjaka, navodi se u obavijesti.

Konzum je 86,08 postotni udjel u Žitnjaku stekao u svibnju prošle godine kada je sklapanjem ugovora o prodaji i prijenosu dionica s tvrtkom Mlinar iz Križevaca stekao ukupno 177.019 redovnih dionica Žitnjaka.

Po podacima sa Zagrebačke burze, zadnja se cijena dionica Žitnjaka na burzi u proteklih mjesec dana kretala od 100,27 kuna do 120 kuna, a jučerašnje je trgovanje ta dionica završila s cijenom od 112,58 kuna.

U prvom polugodištu ove godine Žitnjak je poslovao s gubitkom u iznosu 2,9 milijuna kuna, što je za 17,47 posto manji gubitak nego u istom razdoblju lani.

Kako je u objašnjenjima polugodišnjeg izvješća naveli iz Uprave Žitnjaka ta je tvrtka, koja je u sastavu koncerna Agrokor, u ovoj godini zatvorila poslovne jedinice prema planu utvrđenom u koncernu i poslovanje obavlja putem veleprodaje.

Kao rezultat zatvaranja prodavaonica i njihova preuzimanja od strane Mlinara i Konzuma smanjen je i broj zaposlenih sa 267 u prošloj na 39 zaposlenika u ovoj godini. Preuzimanjem prodavaonica preuzeti su i zaposleni, naveli su iz Žitnjaka u objašnjenjima polugodišnjih poslovnih rezultata.

Vezane vijesti

Otvorena prva trgovina vojne opreme u Hrvatskoj

Otvorena prva trgovina vojne opreme u Hrvatskoj

U Zagrebu je danas otvorena prodavaonica vojne neborbene opreme, prva takva u Hrvatskoj, u kojoj se građanima nudi oprema kojom se koriste Oružane… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika