27.10.2010. / 15:25

Autor: Hina

Ryanair zbog novih poreza ukida velik broj linija iz Njemačke

S obzirom da prosječna karta u jednom smjeru zrakoplovima Ryanaira stoji 35 eura, namet od osam eura bi, prema mišljenju uprave tvrtke, predstavljao preveliko opterećenje za putnike

Ryanair će smanjiti broj letova iz NjemačkeRyanair će smanjiti broj letova iz NjemačkeReagirajući na najnovije namete njemačke vlade u zračnom prometu, irska niskobudžetna zrakoplovna tvrtka Ryanair ukida gotovo trećinu linija iz Njemačke, priopćeno je u srijedu.

"Mi ne želimo biti tvrtka koja skuplja poreze za njemačku vladu", rekao je direktor Ryanaira Michael Cawley. Stoga će Ryanair smanjiti broj tjednih letova iz svoje njemačke baze u Hahnu s 532 na 382. U planu je ukidanje mnogih letova i iz ostalih zračnih luka kojima se Ryanair koristi u Njemačkoj.

Njemačka vlada s početkom sljedeće godine uvodi dodatni porez na letove i to od 8 eura po liniji za sve letove unutar radijusa od 2500 kilometara, 20 eura za letove iznad 2500 kilometara te 25 eura za letove prema jugoistočnoj Aziji, Americi i Australiji.

S obzirom da prosječna karta u jednom smjeru zrakoplovima Ryanaira stoji 35 eura, namet od osam eura bi, prema mišljenju uprave tvrtke, predstavljao preveliko opterećenje za putnike.

"Osam eura je gotovo četvrtina prosječne cijene karte", rekao je Cawley.

Očekuje se da će sljedeće godine iz središnje zračne luke Ryanaira u Hahnu pored Franfurta na Majni zbog ukidanja linija poletjeti oko milijun putnika manje. Predviđa se i gubitak 1000 radnih mjesta u Hahnu i okolici. Hahn je nakon povlačenja američkih postrojbi, iza kojih je i ostala infrastruktura za zračnu luku, imao problema s nezaposlenošću koja je ublažena dolaskom Ryanaira.

Vezane vijesti

Dvoznamenkasti rast dobiti i prihoda Ryanaira

Dvoznamenkasti rast dobiti i prihoda Ryanaira

Niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair izvijestio je u ponedjeljak o dvoznamenkastom rastu prihoda i dobiti u prvoj polovici fiskalne godine… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika