27.10.2010. / 15:57

Autor: Hina

Sud: Napadačima na Luku Ritza nije se sudilo zbog ubojstva

Općinski kazneni sud u Zagrebu priopćio je danas da je kazneni postupak vođen zbog počinjenja kaznenih djela nasilničkog ponašanja, teške tjelesne ozljede i teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom

Luka RitzLuka RitzVezano uz medijske napise o presudi maloljetnicima zbog napada na Luku Ritza, koja je objavljena u ponedjeljak Općinski kazneni sud u Zagrebu priopćio je danas da je kazneni postupak vođen zbog počinjenja kaznenih djela nasilničkog ponašanja, teške tjelesne ozljede i teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom a ne zbog ubojstva.

Sud je također ponovio da je u tom postupku samo jednom maloljetnom počinitelju mogla biti izrečena kazna maloljetničkog zatvora, kao najstroža kazna i to u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Sudsko vijeće je tom maloljetniku izreklo najstrožu kaznu i to maloljetnički zatvor, priopćio je sud, navodeći da je vijeće duljinu trajanja kazne od jedne godine odredilo uzimajući u obzir sve okolnosti prilikom odmjeravanja vrste i visine kazne.

Sud također navodi da, u slučaju da nezadovoljna strana podnese žalbu konačnu odluku donosi Županijski sud.

Sud ističe da se u tom slučaju ne radi samo o predmetu protiv maloljetnika u kojem je javnost isključena već i o predmetu u kojem je donesena nepravomoćna presuda te da onaj tko prije donošenja pravomoćne presude u javnim sredstvima priopćavanja i na javnom skupu iznosi mišljenje o tome kakvu bi odluku trebalo donijeti čini kazneno djelo.

Vezane vijesti

'Luka Ritz je simbol borbe protiv nasilja'

'Luka Ritz je simbol borbe protiv nasilja'

Učenice osnovne i srednje škole Ivona Farkaš i Klara Đurkin dobitnice su ovogodišnje nagrade Luka Ritz za promicanje tolerancije i škole bez nasilja,… Više

Komentari

registracija
27/7/09

verina, 27.10.10. 23:54

Zašto su kvalifikacije takve kad su vještačenja dokazala da je smrt posljedica premlaćivanja???


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika