27.10.2010. / 16:49

Autor: Hina

VW povećao dobit, na dobrom putu da prestigne Toyotu

Volkswagenov globalni tržišni udio porastao je na 11,6 posto, s 11,5 posto u odgovarajućem razdoblju 2009., priopćili su iz kompanije

Martin Winterkorn (Foto: Reuters)Martin Winterkorn (Foto: Reuters)Njemački proizvođač automobila Volkswagen u srijedu je priopćio da je na dobrom putu da prestigne najvećeg svjetskog proizvođača automobila japansku grupu Toyotu, izvijestivši i o snažnom skoku dobiti u devetomjesečnom razdoblju zaključno s krajem rujna.

Najveći europski proizvođač automobila i treći u svijetu izvijestio je da je u promatranom razdoblju isporučio rekordnih 5,4 milijuna automobila, 12,9 posto više nego u istom razdoblju lani, zahvaljujući velikoj potražnji u Kini, zapadnoj Europi, te Sjevernoj i Južnoj Americi.

U tvrtki sada očekuju da će u sljedećih osam godina Toyoti preoteti titulu vodećeg svjetskog proizvođača automobila.

„Dobro smo pozicionirani za ostvarivanje ciljeva utvrđenih u našoj Strategiji 2018", izjavio je šef Volkswagena Martin Winterkorn. "Grupa Volkswagen ustraje u cilju osvajanja vodeće pozicije u automobilskoj industriji", dodao je.

Operativna dobit VW grupe skočila je u devetomjesečnom razdoblju zaključno s krajem rujna na 4,8 milijardi eura, u usporedbi s 1,5 milijardi eura u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je tvrtka. Prihodi od prodaje porasli su joj 19,9 posto, na 92,5 milijardi eura. Dobit nakon oporezivanja skočila je na četiri milijarde eura, u usporedbi sa 700 milijuna u istom razdoblju lani.

Volkswagenov globalni tržišni udio porastao je na 11,6 posto, s 11,5 posto u odgovarajućem razdoblju 2009., priopćili su iz kompanije.

Vezane vijesti

Električni automobili - skupa greška?

Električni automobili - skupa greška?

Euforija od prije tri, tri i pol godine je splasnula. Tadašnja vladajuća koalicija u Berlinu postavila si je veliki cilj: Njemačka je trebala postati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika