27.10.2010. / 16:54

Autor: Hina

Putin u Ukrajini na razgovorima o energetici i trgovini

Ruski premijer Vladimir Putin počeo je u srijedu svoj jednodnevni radni posjet Ukrajini, koji će biti posvećen energetskim i trgovinskim pitanjima, sastankom s predsjednikom Viktorom Janukovičem, za kojega je imao samo riječi hvale.

Viktor Janukovič i Vladimir Putin (Reuters)Viktor Janukovič i Vladimir Putin (Reuters)Ruski premijer Vladimir Putin počeo je u srijedu svoj jednodnevni radni posjet Ukrajini, koji će biti posvećen energetskim i trgovinskim pitanjima, sastankom s predsjednikom Viktorom Janukovičem, za kojega je imao samo riječi hvale.

"Kao rezultat politike koju vi, predsjedniče Janukoviču, provodite u odnosima s Rusijom, mi sada imamo gospodarske rezultate. Trgovinska razmjena između Rusije i Ukrajine je sada praktički na razini iz vremena prije krize", kazao je Putin.

Putin je s Janukovičem razgovarao o isporuci plina Ukrajini, zajedničkom razvoju atomske energije, bilateralnoj suradnji na području prijevoza, zračnog prostora i razgraničenja, ističe Interfax.

Putinov je u jednodnevni radni posjet stigao tjedan dana uoči lokalnih izbora u Ukrajini.

Janukovičeva proruska Stranka regija će, kako se predviđa, povećati kontrolu u regionalnim vijećima i gradonačelničkim uredima.

Putin se kasnije popodne sastaje s ostalim visokim državnim dužnosnicima, uključujući premijera Mikolu Azarova, i očekuje se potpisivanje šest trgovinskih sporazuma s Ukrajinom.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika