27.10.2010. / 19:08

Autor: Hina

Afera Daimler: DORH dobio dio dokumentacije, ostatak treba tražiti od Daimlera

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) priopćilo je danas da je u sklopu međunarodne pravne pomoći zatražilo od Ministarstva pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država te od njih i dobilo dostupnu dokumentaciju u predmetu nabave 210 vatrogasnih vozila za hrvatski MUP od tvrtke Debis.

Hrvatska će od Daimlerovog odvjetnika u SAD-u morati tražiti ostatak dokumenataHrvatska će od Daimlerovog odvjetnika u SAD-u morati tražiti ostatak dokumenataDržavno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) priopćilo je danas da je u sklopu međunarodne pravne pomoći zatražilo od Ministarstva pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država te od njih i dobilo dostupnu dokumentaciju u predmetu nabave 210 vatrogasnih vozila za hrvatski MUP od tvrtke Debis.

DORH je time odbacio kao netočne navode u jednom dnevniku koji je danas objavio da Amerikanci hrvatskom tužiteljstvu nisu dostavili sve papire važne za istragu mita u aferi Daimler i da su zatajili 103 ključne stranice.

DORH navodi da mu Ministarstvo pravosuđa SAD-a nije moglo dostaviti određenu dokumentaciju sukladno zakonima u SAD-u, pa ga je uputilo da se za tu dokumentaciju obrati odvjetniku Daimlera u SAD-u koji je sukladno Sporazumu o nagodbi između Ministarstva pravosuđa SAD-a i Daimlera dužan surađivati s istražnim tijelima drugih zemalja.

To je DORH priopćio, kako navodi, slijedom netočnih navoda a radi istinitog izvješćivanja, ističući da u tom predmetu ima dobru suradnju s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj i s Ministarstvom pravosuđa SAD-a.

Vezane vijesti

Tko je rasturio Jadrankamen?

Tko je rasturio Jadrankamen?

Državno odvjetništvo odbacilo je tvrdnje da nije reagiralo na upozorenja o sumnjivom poslovanju i mogućim zlouporabama u Jadrankamenu, navodeći da… Više

Komentari

registracija
27/7/09

verina, 27.10.10. 23:46

Pa nije li Jaca išla k Obami po tu dokumentaciju? Pošto je išla u Ameriku ako ne želi objaviti dokumente koji nedostaju? Ne pašu joj? Kvragu,valjda su i u ovoj aferi HDZ-ovci umočeni do grla, a ona se nadala da će sve svaliti na SDP...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika