27.10.2010. / 19:35

Autor: Totalsport

WTA Championships: Druga pobjeda Zvonarjeve

Azarenki tako ostaje vjerojatno borba s Kim Clijsters za drugu poziciju u ovoj Bijeloj skupini, a belgijska će tenisačica u nastavku programa u srijedu igrati protiv srpske tenisačice Jelene Janković

Vjera Zvonarjeva (Reuters)Vjera Zvonarjeva (Reuters)Ruska tenisačica Vjera Zvonarjeva, inače druga s WTA ljestvice, ostvarila je i drugu pobjedu na Sony Ericsson Championshipsu, završnom turniru godine za tenisačice.

Premda neće dospjeti do prvog mjesta na kraju godine, Zvonarjeva uspješno obavlja sve prepreke na turniru osam najboljih u Dohi, pa je nakon lagane pobjede protiv Jelene Janković u 1. kolu, u drugom svladala Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku sa 7-6(4), 6-4, nakon jednog sata i 44 minute borbe. S obzirom na dvije pobjede i omjer setova 4-0 Zvonarjeva je već sada praktički osigurala polufinale.

Bio je ovo osmi međusobni meč ove dvije tenisačice i šesta pobjeda Zvonarjeve.

U oba je seta Azarenka imala startnu prednost breaka, ali je u oba slučaja propuštala zalihu i dopustila suparnici da sve okonča pobjedom u dva seta. Jedanaest break-prilika je imala Zvonarjeva i iskoristila ih je za četiri oduzeta servisa suparnice. Azarenka je iskoristila tri od šest takvih šansi.

Azarenki tako ostaje vjerojatno borba s Kim Clijsters za drugu poziciju u ovoj Bijeloj skupini, a belgijska će tenisačica u nastavku programa u srijedu igrati protiv srpske tenisačice Jelene Janković.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika