27.10.2010. / 22:13

Autor: Ana Smrečki

Tko se boji Sanadera još: 'Nitko me nije postavljao i nitko me neće skidati'

Govoreći o ulasku bivšeg premijera Sanadera u Sabor, odnosno boji li se da bi on mogao rušiti Vladu, premijerka je poručila da ju nitko nije postavljao, te da ju nitko neće ni skidati, naglasivši da to može samo većina u parlamentu

Kosor smatra da je izglasavanje povjerenja Vladi nestrpljiva i nezrela politička akcijaKosor smatra da je izglasavanje povjerenja Vladi nestrpljiva i nezrela politička akcijaSjednica Sabora o izglasavaju povjerenja premijerki Kosor očekivano se otegnula do dugo u noć. Taman u vrijeme središnjeg Dnevnika predsjednica Vlade ponovno se pridružila svojim ministrima, a HDZ-ove boje uz kolege zastupnike branio ministar Jandroković. Prije nego mu se pridružila u odbijanju svih oporbenih kritika, Kosor je gostovala i u HRT-ovom Dnevniku.

Još je jednom ponovila da je koalicija čvrsta i da se ishod glasovanja zna, podsjetivši da ona ima povjerenje većine zastupnika. Osvrnula se i na brojne optužbe iz redova oporbe, a posebno ju je pogodilo SDP-ovo stajalište da njezina Vlada sramoti Hrvatsku. Općenito smatra da je tijekom današnje rasprave bilo dosta uvreda i teških riječi.

Poručila je da je izglasavanje povjerenja Vladi nestrpljiva i nezrela politička akcija, poručujući da Vlada ima potporu u borbi protiv korupcije i u završetku pregovora, a političke protivnike podsjeća da je za nedavna posjeta Bruxellesu dobila podršku EU čelnika. Poručuje da je posao njezine Vlade izlazak iz krize i ulazak Hrvatske u EU.

Govoreći o ulasku bivšeg premijera Sanadera u Sabor, odnosno boji li se da bi on mogao rušiti Vladu, premijerka je poručila da ju nitko nije postavljao, te da ju nitko neće ni skidati, naglasivši da to može samo većina u parlamentu. Nije se željela upuštati u daljnje komentare, poručivši da je svejedno kako će u Saboru glasovati zastupnik koji više nije u HDZ-u.

Poručuje da su odnosi u stranci dobri, a isto tvrdi i za vladajuću koaliciju. Govoreći o idućem proračunu, ocjenjuje da tu neće biti problema. Otkriva da su rasprave na tu temu već počele, te da se obrisi proračuna već znaju. Smatra da će proračun za 2011. godinu biti izglasan bez pogovora, zaključivši da je sve što radi njezina Vlada iznad usko stranačkih interesa.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
24/6/10

darkone, 27.10.10. 22:54

Pa nemamo baš toliku amneziju.
Naravno da se sjećamo kako je voljeni Dr.Ivo izrecitirao hrvatskoj javnosti tko će ga naslijediti na čelu Vlade i HDZ-a. Tko će biti zamjenik i potpredsjednici HDZ-a....i onda se u par dana organizirao stranački skup te aklamacijom (vikom) izabrali kandidate koje je voljeni Vođa odredio da moraju biti izabrani.


registracija
8/7/09

bankar, 27.10.10. 23:11

sutra će reći da ju je sam Bog postavio


registracija
31/1/10

STTony, 27.10.10. 23:27

Buahahah, ovo mogu progutati samo Kra-De-Zeovci kojima je izvađen mozak i obraz (imali ijedan da nije?).

Čisti dokaz za koga se drži narod i zdrav razum.


registracija
27/7/09

verina, 27.10.10. 23:38

Lažljivica prokleta - to što radi njena vlada ni slučajno nije iznad uskih stranačkih interesa, sve je samo i isključivo u interesu stranke: neka država propadne, ali oni se ne daju s vlasti. Banda izdajnička!


registracija
11/1/10

fluid, 27.10.10. 23:52

To je točno.NITKO je tako poseban pojam.Vrlo vrijedan pozornosti.


registracija
8/8/09

tovar62, 28.10.10. 08:49

Sve ce vas Dr Ivo razjebat, di vam je gubitnik Zoki,,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika